Pavelec: Dostál nasadil laťku vysoko. Zápasy zvládá na svůj věk ve velkém klidu

Po pátečním tréninku před novináře nastoupil trenér gólmanů Ondřej Pavelec, který se rozpovídal o výkonu Lukáše Dostála proti Spojeným státům i o tom, jak je na tom útočník Jakub Flek. Podívejte se!

Čtvrteční čtvrtfinále snad nešlo hodnotit nijak jinak než pozitivně. "1:0 je vždycky pozitivní," usmál se Pavelec.

Ten měl k úsměvu důvody, jeho svěřenec Lukáš Dostál se totiž stal hlavní hvězdou večera.

"Zvládnul to s klidem, výborně. Stejně jako celý tým. Když udržíte vzadu nulu proti tak silnému soupeři, tak se to hodnotí pozitivně. Nasadil vysokou laťku hned v prvním zápase s Finskem. Na to, kolik Lukášovi je let, to zvládá v klidu," dodal někdejší gólman New York Rangers či Winnipegu Jets.

Kromě parádních výkonů zaujme i Dostálův stoický klid. Na ledě vypadá úplně v klidu, nic ho nerozhodí a puky mu nevypadávají. Prostě jistota. "Jestli je nervózní, tak to nedává znát. Týmu dodává jistotu. Včera se to sešlo všechno dohromady. Bylo neuvěřitelné, jak se tým semknul a bojoval," nezapomněl Pavelec na výkon celého týmu.

Euforie i radost se ale musí dát trochu stranou. O víkendu totiž tým čeká boj o medaile. "Už jsme přetočili list, je nový den a v sobotu nový zápas," uvědomuje si.

Už jsme přetočili list. Čeká nás další den, nový zápas.

První misí je sobotní semifinále proti Švédsku, které zatím na turnaji ani jednou neprohrálo. V boji o nejlepší čtyřku Švédi vyzvali tradičního soupeře z Finska, kterého přemohli až v prodloužení.

"Bude to těžký soupeř. Víme, s jakou sestavou přijeli. Zatím proplouvají bez prohry, je to komplexní tým se skvělým gólmanem i beky, kteří skvěle doplňují útok. Amerika na tom ale byla hodně podobně," zmínil podobnost.

Český tým by však měl být maximálně připraven. Byť je otazník stále u Jakuba Fleka, jehož trápily horečky. "Kuba je v péči doktorů, uvidíme, jak na tom bude zítra."

K tomu, aby bylo všechno v nejlepším pořádku, pomáhá široký tým. Právě toho si Pavelec velmi cení. "Máme tu všechno k dispozici, vynikající podmínky, všichni kolem týmu dělají svoje maximum," smeknul před týmem.


TÉMATA: A-tým TOP obsah