A-tým: Ani nevím, že v sobě mám tak velké emoce, smál se střelec David Pastrňák

Po svém příjezdu z Bostonu na mistrovství světa v Praze odehrál David Pastrňák tři zápasy bez zisku jediného kanadského bodu, ale ve finále domácího šampionátu ukázal své střelecké schopnosti v plné kráse. V 50. minutě totiž vstřelil vedoucí gól a zisk titulu mistrů světa následně potvrdil do prázdné branky David Kämpf.

"Jsem pyšný a šťastný! Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Jsem hrdý na kluky, protože jsme tady měli neskutečnou partu. Po mém příjezdu to pro mě i Zachiče (Pavla Zachu) udělali strašně jednoduché, abychom mezi ně zapadli. Na zlatou medaili jsme dlouho čekali a nemohla přijít v lepší čas než u nás doma, jak pro nás, tak pro fanoušky v hledišti, kteří vytvářeli neskutečnou atmosféru," popisoval sám střelec vítězného gólu finálového klání.

Svou první branku přitom Pastrňák dlouho šetřil, ale prosadil se v ten nejlepší možný čas: "Byl to vyrovnaný zápas, přáli bychom si trochu klidnější průběh, ale takové je finále. Nakonec rozhodl signál z buly a jsem rád, že vyšel," dodal s úsměvem na tváři.

„Ani nevím, že v sobě mám tak velké emoce, abych takhle slavil gól.“

Poté, co puk rozvlnil síť, vybuchli všichni přítomní v hledišti, ale emoce nemohl skrývat ani bostonský sniper. "Myslel jsem, že se po gólu na kolena v životě nedostanu, ale ty emoce byly tak velké! Ani nevím, že v sobě mám tak velké emoce, abych takhle slavil gól," smál se.

O to lepší pocit z titulu mistra světa měl, jelikož mu z tribuny fandila celá rodina. "Jsem tak šťastný, že jsem se jim mohl ukázat naživo, aby mě doma v Česku viděli na vlastní oči. Ani jsem nevěděl, kde sedí, tak jsem to jenom tipnul. A oni tam nakonec, podle mě, ani neseděli (smál se). Vůbec mi je nešlo najít, to se mi povedlo až na konci zápasu," popisoval střelec nakonec vítězné branky.


Jaký to je vůbec pocit rozhodnout finále domácího světového šampionátu? "I čtvrtfinále bylo o jednom gólu. Se Švédy jsme prohrávali 0:1 a 1:2, což je strašně těžké, ale kluci vždycky měli odpověď. Měli jsme tady neskutečný tým a partu, kterou dali kluci dohromady. Přišel jsem do nového systému a k novému trenérovi, kterého jsem neznal, a trošku mi trvalo si na systém zvyknout. Jako všichni jsem mu ale věřil a podřídil jsem se. Góly sice ode mě nepřicházely, ale nad tím jsem vůbec nepřemýšlel."

„Před mistrovstvím mi bylo řečeni, že určitě budu muset jít na operaci. Ale co tady se mnou předvedl pan Kolář...“

Přitom z play off NHL nepřijel Pastrňák zcela zdravotně fit, i tak byl ale jedním ze základních kamenů zlatého úspěchu. "Mám kyčel, uvidíme, jak to dopadne. Před mistrovstvím mi bylo řečeno, že určitě budu muset jít na operaci. Ale co tady se mnou předvedl pan Kolář... Patří mu velký dík, takhle dobře jsem se necítil osm měsíců. Nevím, co má za magické ruce, ale fakt se mi už dlouho nebruslilo tak dobře jako na mistrovství světa," cenil si práce celého týmu.

TÉMATA: TOP obsah reprezentace A-tým