Lukáš Dostál nejlepším gólmanem MS! V týmu hvězd je s Červenkou

Téměř dokonalé výkony brankáře Lukáše Dostála nezůstaly bez povšimnutí. Médii byl vybrán do All-Star týmu turnaje, kde doplnil Romana Červenku, IIHF ho zase vybrala jako nejlepšího gólmana šampionát.

V červnu bude Lukáši Dostálovi teprve 24 let, ale i přesto na turnaji vypadal jako zkušený mazák. Jeho výkony držely český tým nad vodou i v momentech, kdy soupeř tlačil a hnal se za vyrovnáním.

Gólman Anaheimu se stal absolutní hvězdou, přičemž zaujal nejen výkony, ale také kultivovaným a klidným vystupováním. Z osmi odchytaných zápasů odešel třikrát s čistým kontem, v tomto ohledu byl na turnaji jasně nejlepší. S úspěšností zákroků 93,9 % byl jen o 18 setin horší než první Leonardo Genoni. 

Už v semifinále byl vyhlášen nejlepším českým brankářem, po finále se toto rozšířilo na nejlepšího gólmana turnaje podle médií i direktoriátu IIHF. 

Roman Červenka nepřestává udivovat. Jako kapitán dovedl Českou republiku k titulu mistrů světa na domácí půdě. To vše v 38 letech, čímž se stal třetím nejstarším mistrem světa v historii. 

Deset zápasů, tři branky, osm asistencí, k tomu pozice lídra a upevnění statusu absolutní legendy. 

Media All-Star tým: Lukáš Dostál - Roman Josi (Švýcarsko), Erik Karlsson (Švédsko) - Kevin Fiala (Švýcarsko), Dylan Cozens (Kanada), Roman Červenka

Ocenění direktoriátu IIHF: Lukáš Dostál - Roman Josi - Kevin Fiala

Nejužitečnější hráč: Kevin Fiala

TÉMATA: A-tým TOP obsah