Premiér Petr Fiala přijal a ocenil mistry světa

Premiér Petr Fiala se ve středu potkal s českými hokejisty, které přijal v Kramářově vile. Reprezentantům Fiala předal pamětní listy a jehlice do klopy s českým lvem, celému týmu také udělil medaili Karla Kramáře.

"Všichni víme, že to není úspěch, který je jen sportovní, ale který má i velký společenský význam. Protože jste tím zase o něco posílili naši národní hrdost, dodali jste naději a dobrý pocit spoustě lidí v České republice," řekl zástupcům zlatého týmu.

Na setkání totiž přišli jen někteří. Kromě prezidenta svazu Aloise Hadamczika a členů realizačního štábu také několik hráčů - například Radko Gudas, Lukáš Sedlák, David Špaček, Jakub Krejčík, Matěj Stránský nebo Jakub Flek. A také kapitán Roman Červenka, který Fialovi předal svůj dres podepsaný hráči.

"Byla a je to fantastická reklama pro Českou republiku," dodal ještě premiér.

Zatímco on dostal dres a zlatou medaili z rukou Aloise Hadamczika, hokejisté dostali zmiňované pamětní listy a jehlice do klopy s českým lvem. Kromě toho ale byla celému týmu udělena medaile Karla Kramáře, nejvyšší ocenění udělované premiérem. Bylo to poprvé, co ji dostal tým, nikoli jednotlivec. 

TÉMATA: A-tým TOP obsah