Lvice za hranicemi: Minnesota historicky prvním vítězem PWHL! Pohár zvedla i Křížová

Zámořská profesionální ženská soutěž má za sebou svůj první ročník. Po dlouhém a náročném play-off zvedá Walter Cup nad hlavu tým z Minnesoty společně s Denisou Krížovou ve svých řadách!

Samotné finále mělo pro nezaujatého diváka ten nejideálnější průběh, neboť se rozhodovalo v nejdelším možném zápasovém počtu. Vedení v sérii se ujal Boston, když úvodní přestřelku zvládl 4:3. 

Klub s českým zastoupením ale dokázal výborně odpovědět. Ve druhém zápase nejprve uzmul výhru 3:0 a v tom třetím si za výsledek 4:1 vybojoval mečbol. 

Ten nakonec zůstal nevyužitý. Čtvrtý střet totiž šedesát základních minut hry nerozhodlo, a tak následovalo prodloužení, ve kterém v samotném závěru Boston vyrovnal stav série. Bylo tak jasné, že vítěze určí až závěrečné páté utkání. 

V něm Minnesota zopakovala svůj výkon z druhého vzájemného měření sil, kdy nepustila soupeře téměř k ničemu, a výsledkem 3:0 tak po šedesáti minutách hry mohla slavit premiérový úspěch. 

Česká lvice zakončila pouť vyřazovacími boji s dvěma body, a to za dva přesné zásahy, ve 24 zápasech základní části ještě nasbírala šest bodů za tři góly a tři asistence. Deniso, gratulujeme! 

úvodní foto: Mary Schwalm/AP

TÉMATA: TOP obsah Reprezentace (Ženy)