Neuvěřitelná čísla z MS v Praze! Vysílání ČT sport zaznamenalo rekordní počty

Kromě diváckého rekordu v samotném dějišti světového šampionátu v Praze a Ostravě zaznamenala obrovský zájem i vysílání České televize. Finále mezi národním týmem a Švýcarskem sledovalo u televizních obrazovek nebo na internetu 3,74 milionu fanoušků.

Podle vykazovaných čísel Českou televizí se zlatý hřeb šampionátu, tedy boj o titul mezi Českem a Švýcarskem, stal vůbec nejsledovanějším pořadem v historii ČT sport, ale i nejvyhledávanějším pořadem na všech televizních stanicích od prosince 2022. Česká televize přitom na utkání o titul mistrů světa vydala přes tři sta povolení k veřejné projekci.

Čtvrt milionu diváků si zápas pustilo on-line, a tak se duel stal nejvíce sledovaným živým pořadem na internetu napříč všemi stanicemi České televize od začátku měření sledovanosti před šesti lety. Samotné finále mělo přitom celkový zásah 4,81 milionu diváků a podíl na sledovanosti 76,14 %.

Souboj o zlato v hlavním městě však nebyl jediným trhákem. Svěřence Radima Rulíka hnalo u obrazovek ve čtvrtfinále proti Spojeným státům 2,52 milionu diváků s podílem sledovanosti 55,09 %. Podobně na tom bylo semifinále se Švédy, které si nenechalo ujít 2,33 milionu fanoušků. S podílem 62,61 % a sledovaností těsně nad hranicí dvou milionů diváků se dále v žebříčku umístilo poslední vystoupení národního týmu ve skupinové fázi, kdy Češi poměřili síly s Kanadou.

Celkově se během mistrovství světa stal program České televize desetkrát leaderem trhu, a to při každém hracím dni domácích hokejistů. Během posledního týdně světového šampionátu se průměrný podíl sledovanosti ČT sport vyšplhal až na téměř 22 %, což je nejlepší výkon stanice v historii.


TÉMATA: A-tým TOP obsah