Hokejová moudra i vtipné momenty. Nejlepší hlášky z MS v Praze!

Mistrovství světa v Praze nabídlo fanouškům hokeje naprosto vše. Spanilá jízda zakončená ziskem titulu na domácí půdě, ale i řada vtipných momentů v zákulisí. Který byl váš nejoblíbenější?

Recept na výhru? Když udrží gólman nulu, je lehčí vyhrát. Když dáte sedm branek, ulehčí to práci

Hokejová matematika nelže. Celá česká obrana nastupovala do čtvrtfinále proti Spojeným státům s jasným cílem, a to zvládnout taktickou bitvu. Tým, který v utkání nedostane ani jednou gól, totiž nemůže vypadnout! "Když udrží gólman nulu, je lehčí vyhrát," smál se David Pastrňák po postupu mezi čtyři nejlepší týmy světa.

Podobná receptura na úspěch však platí i na druhé straně. Gólové hody rovněž výrazně zvyšují šance Čechů, což jsme mohli vidět o dva dny později v semifinále se Švédy. "Když dáte sedm branek, ulehčí to práci," smál se znovu bostonský sniper, tentokrát po postupu do finále.


Dosty to chytal jak muffiny! Švédi? Berou big bucks

Obránce Michal Kempný byl po vítězném semifinále se Švédy plný emocí a rozhodně nezapomněl pochválit ani skvěle chytajícího Lukáše Dostála. "Dosty... Jakmile tam něco prošlo, chytal tam všechno jak muffiny," zaznělo z jeho úst.

Zároveň padla otázka i na hvězdná defenzivní jména v sestavě Tre Kronor. Erik Karlsson, Victor Hedman, Rasmus Dahlin, ... "Víme, co tam bylo za borce, extratřída. Jak se říká, dostávají zaplaceno big bucks," popisoval bek Česka.

Pasta mi říkal, jestli jsem se s prominutím neposr...

V brance udivoval svými bezchybnými výkony, zřejmě si ale chtěl dopřát více vzrušení. Procenta úspěšnosti zákroků jsou hezký ukazatel, ale gólman Lukáš Dostál se chtěl sám zapsat do listiny střelců. A hned dvakrát! Poprvé zkusil vypálit do prázdné branky Švédů, o den později to zkusil za stavu 1:0 i ve finále mistrovství světa proti Švýcarsku. "Pasta mi říkal, jestli jsem se s prominutím neposr..., že mu zatrnulo. Ale tak co, žijeme jen jednou," smál se Dostál v rozhovoru pro Českou televizi.


Jsem v ři*i, budu vypadat jako blázen...

Přišel, naskočil do finále, zvítězil. Pro obránce Jana Ščotku bylo mistrovství světa v Praze speciální. Po trestu na jeden zápas nemohl do finále naskočit obránce Jan Rutta, a tak jeho pozici obsadil právě Ščotka. Proti švýcarským hvězdám ho však rozhodně nečekala jednoduchá práce... "První střídání jel proti mně Kevin Fiala a já si říkal, že jsem v ři*i, budu vypadat jako blázen a klukům to zkazím," prozradil bek Česka bezprostředně po utkání. Vše ale dobře dopadlo a se zlatou medailí na krku vyprávěl o svém prvním střídání s úsměvem na tváři.

Oslavy? Jsou tady nějací experti, nejvíc teda pan Kundrátek!

Sotva národní tým dokončil své herní povinnosti na ledě a oslavil zisk zlatých medailí s fanoušky v ochozech, už se musel pilně soustředit na plánování oslav. Jak přesně se to ale dělá? Na podobnou otázku sice útočník Dominik Kubalík neznal odpověď, věděl však o někom, kdo je v podobných aktivitách zběhlý: "Jsou tady nějací experti, kteří už něco vyhráli a ví, jak se to dělá. Nejvíc teda pan Kundrátek, pak samozřejmě kluci, co vyhráli Stanley Cup," prozradil se smíchem.


TÉMATA: A-tým TOP obsah