Týden hokeje - září 24 - sky

U20: Junioři načnou sezonu v půlce července! Čekají je čtyři přípravné duely

Tradičně v červenci se rozběhne nová sezona reprezentace do dvaceti let. Mladíky čeká přípravný kemp v Chomutově, na který naváže čtveřice přátelských utkání ve finském Vierumäki.

Česká reprezentace do dvaceti let se s minulou sezonou rozloučila třetím místem na Turnaji pěti v Popradu, zaostala jen za Finskem a Švédskem.

Spíše než na výsledek tehdy hleděl Patrik Augusta, hlavní trenér výběru, na složení kádru. "Chtěli jsme vidět zase další hráče. Hned v únoru nám turnajem začala defacto další příprava na mistrovství světa, teď jsme pokračovali," popisoval tehdy Augusta pro ceskyhokej.cz. "Nováčci to zvládli dobře. Byla to pro ně velká zkušenost."

Týden hokeje - září 24 - square

Nově se tvořící kádr dostane příležitost utužit partu během jedenácti dní. Hned 12. července se výběr, do kterého bylo nominováno téměř třicet hokejistů, sejde v Chomutově, kde započne tréninkový kemp.

Ten bude trvat do 14. července, další den se tým přesouvá letecky do Helsinek, odtud pak do Vierumäki, kde bude kemp pro tým, jenž je složen z hráčů působících v Kanadě, Švédsku i Česku, pokračovat.

Náplní budou nejen tréninky, ale také čtyři zápasy. Dva proti švýcarské U20, jeden proti finské U20 a poslední opět proti domácímu výběru, tentokrát ale do devatenácti let.

Program reprezentace U20

středa 17. července 2024
17:30 Švýcarsko - Česko

pátek 19. července 2024
17:30 Česko - Švýcarsko

neděle 21. července 2024
14:00 Finsko - Česko

pondělí 22. července 2024
18:00 Finsko U19 - Česko

Časy jsou v SEČ.

Nominace reprezentace U20

Brankáři:

Jan Kavan (HC Kometa Brno), Michael Hrabal (UMass, USA), Lukáš Matěcha (Tri-City, CAN), Jakub Milota (Cape Breton, CAN)

Obránci:

Tomáš Vandas (HC Dukla Jihlava), Tomáš Galvas (Bílí Tygři Liberec), Oliver Samson (HC Sparta Praha), Vojtěch Husinecký (Piráti Chomutov), Dominik Badinka (Malmö, SWE), Jakub Dvořák (Swift Current, CAN), Vojtěch Port (Moose Jaw, CAN), Marek Ročák (Kelowna, CAN), Matteo Kočí (Kamloops, CAN), Jakub Fibigr (Mississauga, CAN)

Útočníci:

Jaromír Peréz (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Hradec (BK Mladá Boleslav), Miroslav Holinka, Petr Sikora, Vojtěch Spěváček (všichni HC Oceláři Třinec), Matěj Maštalířský (HC Litvínov), Tadeáš Kalužík (HC DYNAMO PARDUBICE), Jiří Felcman (Langnau, SUI), Ondřej Kos (Ilves, FIN), Eduard Šalé (Kitchener, CAN), Samuel Fiala, (Val-d'Or Foreurs, CAN), Adam Jecho (Edmonton Oil Kings, CAN), Pavel Šimek (Saint John Sea, CAN), Dominik Petr (Brandon Wheat, CAN), Adam Židlický (Mississauga, CAN)

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Patrik Augusta
Asistenti trenéra: Ladislav Šmíd, Robert Reichel
Trenér brankářů: Martin Láska
Videotrenér: Vojtěch Tulačka
Lékař: Roman Mizera
Kustodi: Jan Lamacz, Václav Vejvoda (i jako masér)
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenérka: bude upřesněno

TÉMATA: U20 TOP obsah

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky