Týden hokeje - září 24 - sky

Nejlepší hokejistka sezony? Zní to krásně, září Denisa Křížová

Denisa Křížová se stala nejlepší hokejistkou uplynulé sezony. Předávání cen se zúčastnila osobně, a tak se o radost mohla podělit s kapitánkou národního týmu Anetou Tejralovou, která cenu předávala. „Bez týmu bych to nedokázala,“ usmála se skromně Křížová v rozhovoru pro ceskyhokej.cz

Nejlepší hokejistka sezony, tenhle status už jí nikdy nikdo neodpáře. Křížová má za sebou parádní sezonu, díky které si ocenění dozajista zasloužila. Nicméně při projevu i následném rozhovoru zdůrazňovala, jak velkou roli hrál tým.

"Zní to krásně, jsem za to moc ráda. Bez holek na ledě a celého realizačního týmu by to ale nešlo. Je to týmový sport, nejde na ně nevzpomenout," připomíná.

Týden hokeje - září 24 - square

Nejlepším momentem sezony pro ni byl rozhodně zisk mistrovského poháru v zámořské lize PWHL. S Minnesotou prošla strastiplnou cestou v play off, načež se dočkala velké odměny. A historické, Minnesota je totiž prvním vítězem v historii ligy.

"Pořád trochu v euforii jsme, prožíváme to. Užíváme si to a dlouho ještě budeme. Je to prostě historická událost," dodává.

Kdyby se měl na sezoně najít jeden háček, bylo by to asi náročné cestování. Vše však přebil fakt, že po cestě přes oceán ji v Evropě čekaly natěšené spoluhráčky. Jak sama řekla, reprezentaci miluje.

"Cestování je hodně náročné," přikyvuje. "Z Minnesoty je to daleko, do toho navíc časový posun, ten tomu taky nepomůže. Na reprezentační kempy ale jezdím moc ráda, ráda reprezentuji, je to nejvíc."

Ač si to možná neuvědomuje, i ona pomáhá tomu, jak velké kroky dělá český ženský hokej. Vzorně reprezentuje, je úspěšná a pro malé hokejistky může být vzorem.

"Je to až neuvěřitelné, kam se celý ženský hokej posouvá. Je moc pěkné to vidět, v zámoří chodí plné haly, fanoušci doma zase sledují naši reprezentaci. Jsme za to moc rády. Ušly jsme velký kus cesty, další cesta nás čeká," naráží hlavně na příští rok, kdy se v Českých Budějovicích koná světový šampionát.

"Doufám, že tam uděláme další díru do světa," burcuje.

Náznak toho, jak by to mohlo na jihu Čech vypadat, zažily hokejistky letos v zimě, kdy se v Liberci konal první turnaj WEHT na našem území. A vypadalo to skvěle! "Bylo to super. Byly jsme mile překvapené, kolik lidí chodilo. Čeští fanoušci jsou nejlepší."

Cíle pro další sezonu jsou tak jasné. Ne sice skromné, ale jasné. Obhájit s Minnesotou a k tomu přidat medaili na domácím mistrovství. "Už se moc těším. Tlak přijde, ale to k tomu patří."

TÉMATA: Ženy TOP obsah

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky