Výměna v NHL? Hraju ji deset let a tohle byla premiéra. MS je obří úspěch, přiznává Hertl

Spousta důležitých momentů potkala v uplynulé sezoně českého útočníka Tomáše Hertla. Po letech strávených v San Jose se přemístil do Las Vegas, o domácí mistrovství světa pak přišel vinou zranění.

Tomáš Hertl má za sebou pořádně nabitou sezonu. Poprvé v kariéře změnil v NHL dres a ze San Jose se přemístil do Las Vegas. "Bylo to hodně speciální. Byl jsem zraněný, pak přišla moje první výměna v NHL. Hraju ji deset let a tohle byla premiéra. Bylo tam toho hodně, ale šel jsem do týmu, který má nejvyšší ambice a cíl dojít daleko. V prvním kole jsme skončit nechtěli, ale Dallas byl velmi kvalitní," popisoval své dosavadní působení v dresu Golden Knights.

Před rokem se Vegas radovalo z vítězství v play off a zisku Stanley Cupu, tentokrát ale narazilo už v prvním kole, kdy po sedmi zápasech padlo s Dallasem. "Hrál jsem play off po delší době, o to těžší je prohrát a skončit dřív," přiznával Hertl.

Jak vypadaly jeho další dny po vypadnutí z play off? "Vždy, když končí sezona, se vrátím do Česka. Máme tady s manželkou zázemí a rodiny. Býváme celou dobu v Praze."

„Pro celý národ to je obří úspěch, který snad hokej nakopne.“

V hlavním městě Česka se na konci května odehrálo také mistrovství světa. Tomáš Hertl sice při zlaté pohádce chyběl na ledě, duely si ale nenechal uniknout kompletně: "Sledoval jsem to, na zápasech s USA a Švédy jsem byl osobně v hale. Jako každý Čech jsem moc fandil. Pro celý národ to je obří úspěch, který snad hokej nakopne," doufá zkušený útočník.

Ani v létě ale komunikaci se zámořským celkem Tomáš Hertl nevynechává: "Vedení mi přálo, ať se dám brzo dohromady, přijedu připravený, a že se těší na další roky. Pohár sice vyhráli před rokem, ale ta nátura je tam taková, že chtějí vyhrát zase."

Co se českému útočníkovi líbí nejvíce na hokejové atmosféře v Las Vegas? "Překvapilo mě, jak tím Vegas žije, fanoušci tam hokej milují. Je to pořád nová organizace, ale patří k nejlepším a o hráče se starají výborně," dodal devátý nejlepší hráč v anketě Zlatá hokejka nakonec.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: TOP obsah