Hlavní trenér A-týmu Radim Rulík slaví své 59. narozeniny

Hlavní trenér národního týmu Radim Rulík, který dotáhl Česko k triumfu na domácím mistrovství světa, slaví dnes, v úterý 25. června, své 59. narozeniny.

Svou trenérskou dráhu začal už v mládí, ve 26 letech se stal asistentem trenéra v A-týmu Karlových Varů. Společně s Markem Sýkorou působil mimo Varů také několik sezon na lavičce Plzně, následně se stal asistentem trenéra u reprezentační dvacítky, s níž získal v roce 2000 zlaté medaile na mistrovství světa juniorů ve Švédsku.

Později se propracoval také na střídačku Omsku, táhlo ho to však zpět do Česka, a tak se brzy vrátil do Karlových Varů. V roce 2004 rovněž přijal nabídku Ivana Hlinky na pozici asistenta trenéra u reprezentace, se kterou vybojoval v roce 2005 ve Vídni titul mistrů světa. Kromě reprezentační úrovně se mu povedlo získat titul i na té klubové, a to s Litvínovem v sezoně 2014/15.

Na reprezentační úrovni je však českým fanouškům známý především tím, co dokázal v posledních dvou letech. Na mistrovství světa juniorů v kanadském Halifaxu přerušil medailový půst reprezentační dvacítky, s níž získal stříbro. Úspěšný byl i na lavičce A-týmu v květnu roku 2024 na mistrovství světa v Praze, kde spanilou jízdu Čechů zakončil zisk titulu mistrů světa. 

Jménem Českého hokeje přejeme všechno nejlepší a hodně zdraví!

TÉMATA: TOP obsah reprezentace A-tým