U17: Vítězná premiéra trenéra Ptáčka! Češi porazili Švýcary 4:3

Český reprezentační výběr do sedmnácti let se po kempu v Písku přesunul do Švýcarska, a to za účelem přátelských zápasů s tamními vrstevníky. Ten první se Čechům povedl vítězně, výhra 4:3 znamenala start pravou nohou pro nového hlavního trenéra Františka Ptáčka.

Úvod do zápasu byl pořádně rychlý. Hned po dvou minutách se totiž do vedení dostali domácí, kteří rychle překonali střední pásmo a Sol Fueter z těsné blízkosti překonal gólmana Sebastiana Charváta.

Na nic ale nečekali ani čeští hokejisté, kteří zhruba za minutu a půl srovnali skóre. K puku se mezi kruhy dostal nikým nehlídaný Ondřej Ruml, jenž nabídnutou šancí nepohrdnul.

Hra poté pokračovala v podobném rytmu, tedy v rychlých akcích. Gól ale nepadnul, i když se oba týmy skutečně velmi aktivně tlačily dopředu, ke změně skóre nepomohly ani přesilovky. Nicméně byli to Češi, kteří si nakonec do šatny odnesli vítězný stav. Pavel Kurka nahodil puk na bránu, po teči se radoval Dominik Řípa.

Do druhé periody sice Češi vstoupili aktivně, ale byli to domácí, kteří dali další gól. Švýcaři kombinací v útočném pásmu rozebrali českou obranu a Fueter slavil podruhé.


Český výběr posléze pořádně zapnul a šance střídala šanci, tlaku pomohly i přesilové hry, ale byl to Kimi Sutter, který v 35. minutě otočil skóre na stranu domácích. Přečíslení dva na jednoho na sebe vzal právě Sutter, který svižnou ranou vstřelil gól.

Další početní výhodou už ale Češi nepohrdli, Petr Tomek byl v brankovišti nejdůraznější a bylo srovnáno.

Hezký ofenzivní hokej pokračoval i v poslední části hry, Řípa dokonce nastřelil tyčku. Výběr trenéra Františka Ptáčka pak přežil dvě oslabení i tlak Švýcarů, aby se poté dostal zpět do hry.

Už to vypadalo, že zápas dospěje do remízového konce, ale v čase 58:29 se Ondřej Ruml nejlépe zorientoval poté, co se puk trochu podivně odrážel před gólmanem Zambellim. Následná hra v šesti (navíc posílená vyloučením Šimona Katolického) Švýcarům gól nepřinesla, a tak si Ptáček mohl připsat vítěznou premiéru v pozici hlavního trenéra výběru U17.

ŠVÝCARSKO - ČESKO 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Fueter (Marsden, Bouvard), 24. Fueter (Bouvard, Marsden), 35. Sutter - 4. Ruml (Hečko), 20. Řípa (Weiss, Kůrka), 39. Tomek (Katolický, Kachlíř), 59. Ruml (Tomek)
Švýcarsko: Zambelli (Kunz) - Vito, Akhmedov, Favre, Mukuna, Guzzi, Castiglioni, van Gessel, Hert - Sutter, Troxler (C), Berger - Dubé, Sauthier, Achermann - Marsden, Bouvard, Fueter - Kriesi, Grossniklaus, Reist
Česko: Charvát (Psohlavec) - Kachlíř, Vaněček, Ruml (C), Nedorost, Reisnecker, Kůrka, Kamas - Hečko, Tomek, Katolický - Slavík, Huk, Hanyš - Vlk, Sekanina, Klaus- Hrček, Řípa, Weiss - Kerbler

TÉMATA: U17 TOP obsah