Sky – KV 7. 11.

U17: Ofenzivní jízda pokračuje! Češi nadělili osmičku USA a slaví výhru

Česká reprezentace do sedmnácti let směle navázala na páteční duel, ve kterém Německu nadělila deset branek. V sobotu po obědě odnesly formu českých hokejistů Spojené státy, které v šíleném zápase padly 6:8. Jen v první třetině padlo dohromady sedm branek, v té třetí se zase Češi prosadili hned čtyřikrát.

Šílená první třetina!

Začátek první třetiny byl naprosto šílený. Hned po dvou minutách otevřel skóre Filip Novák, který nachytal střelou z dálky nepřipraveného amerického gólmana. Hned za minutu a půl byl stav utkání 2:0 - únik dva na nikoho proměnil Jan Kerbler po přihrávce Jiřího Maxi.

Nicméně hráči Spojených států se nenechali zahanbit a reagovali ihned. Za třicet sekund totiž slavili svůj první gól, kdy podobné přečíslení gólově vyřešil Joe Salandra.

Square - KV - 7. 11.

V sedmé minutě pak bylo srovnáno, po divočejší sekvenci, kdy se Čechům nepodařilo vyhodit puk, se gólmanovi Janu Láryšovi nepodařilo přikrýt kotouč, čehož naplno využil William Bent.

A jelo se dál! Za minutu po gólu přišla česká přesilovka, ve které se z kruhu k bližší tyči prosadil Šimon Katolický, americký gólman nijak nereagoval a za dvě ostudné branky byl vystřídán.

Ve 12. minutě slavily Spojené státy dokonce dvakrát. Zatímco první branka uznána nebyla, druhá už ano, to když Kalder Warga pláchnul obraně a překonal Láryše.

Do konce první periody se Američané mnohem více dostali do hry, a to díky třem vyloučením českého týmu. Dvě se sešla hned za sebou, takže Američané hráli proti třem a touto šancí nepohrdli, sekundu před sirénou překlopil skóre na 4:3 Nicolas Bogas.

foto + galerie: SZĽH/Mário Petlák

Jedeme dál!

Druhá třetina na první gólově nenavázala, oba týmy už působily trochu klidnějším dojmem a hlídaly si zadní vrátka, byť se stále vyskytovaly zajímavé momenty.

Pro tento zápas podivné gólové sucho rozseknul Bělohorský, jenž v 36. minutě využil přihrávky před prázdnou bránu od Davida Huka. Američané kontrovali hned za čtyři minuty, z hranice brankoviště dorážel Noah Davidson.

Před koncem třetiny se strhla ještě jedna velká mela, a to po zákeřném zákroku na Petra Tomka, odneslo to jeho koleno, trest do konce utkání si vykoledovala hned trojice hráčů.

Týmový duch hnal Čechy na začátku třetího dějství dopředu, a to rovnou ke dvěma brankám! Hned po 29 sekundách se po přečíslení prosadil Vojtěch Švancar, za dvě minuty propálil, co mu stálo v cestě, bek Lukáš Kachlíř.

Byli to ale Američané, komu patřila další radost. Vyloučení Karla Studnického bleskově potrestal Bent. Do hry se pak trochu více dostali Češi, jejich snahu však přibrzdil vyloučením Jan Kerbler. Čeští mladíci tohle přečkali, navíc mohli za pár chvilek slavit opět oni, prosadil se Šimon Katolický.

A nebylo to všechno! Na dvě minuty si sice původně odjel sednout Američan Ryan Poirier, ale z trestné šel podstatně dřív, síť totiž rozvlnil Ondřej Ruml!

Američané před koncem odvolali brankáře a snažili se dohnat skóre, ale to se nepovedlo. Český tým tak živí naděje na celkovou výhru v turnaji, osudím ještě mohou zamíchat Švýcaři, jasno tak bude až po jejich kompletním vystoupení.

USA - ČESKO 6:8 (4:3, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Salandra (Pederson, Poirier), 7. Bent (Harvey), 12. Warga, 20. Bogas (Varga), 40. Davidson (Harper), 47. Bendt (Harper) – 2. Novák, 4. Kerbler (Maxa), 9. Katolický (Huk, Švancar), 36. Bělohorský (Huk), 41. Švancar (Tomek), 43. Kachlíř (Tomek), 53. Katolický (Vaníček, Tomek), 56. Ruml (Novák, Vaněček)
USA: Fetterolf (Wendt) – Meyer, Celski, Bogas, Poirier, Vauhkonen, Harper, Puchner – Pederson, Gilespie, Salandra – Davidson, Hextall, Varga – Vandertop, Gordon Carroll, Bumgarner – Harvey, Bent
Česko: Láryš (Poletín) – Vaněček, Kachlíř, Ruml, Hora, Burda, Nedorost, Studnický – Katolický, Tomek, Švancar – Bělohorský, Huk, Novák – Matějka, Kubín, Mařík – Kerbler, Krajdl, Maxa – Svozil
pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.Česko4300127:139
2.USA3200121:96
3.Slovensko210019:73
4.Švýcarsko210015:103
5.Německo300033:260

TÉMATA: U17 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek
image nejnovější

Taháky týdne: Velké souboje napříč celou republikou! Hrají se derby i zápasy o čelo

celý článek