Týden hokeje - září 24 - sky

Na co se těšit v září? Začátek mládežnických lig či akce pro mladé hokejistky

Po úspěšném reprezentačním měsíci srpnu nás čeká září nabité starty všech různých soutěží. Již prvního totiž začíná extraliga juniorů, na kterou o týden později naváže extraliga dorostu, 9. tříd a také žen. Reprezentace půjde trochu stranou, na programu jsou převážně akce pro mladé hokejisty – kemp pro repre U16, akce Holky na led a další zastávka projektu Future Olympians.

Akce mládeže žen 

Nejmladší dívčí reprezentaci čeká již druhý sraz v rámci aktuální sezóny. Poprvé se totiž potkala v červenci, kdy absolvovala kemp společně se starší kategorií. Nyní se už samostatně sejede v Liberci, kde za necelé tři dny absolvuje pět tréninkových jednotek a na závěr sehraje i modelový duel s Bílými Tygry U14. 

Více se dočtete zde

V pořadí druhou akci před sebou mají také další dva projekty na rozvoj mladých talentovaných hokejistek – Future Olympians a Holky na led. 

Týden hokeje - září 24 - square

Rozjezd mládežnických soutěží

Měsíc září se každoročně nese v duchu startu mládežnických lig. Své úvodní zápasy odehrají nejen junioři, ale i dorostenci a chlapci 9. tříd. 

DHL extraliga juniorů začne ze všech jako první, a to hned prvního září. Úvodní kolo navíc nabídne hned tři derby! Třinečtí Oceláři totiž na svém ledě vyzvou Vítkovice, Sparta přivítá postoupivší Slavii a šlágr bude patřit i Bílým Tygrům s Mladou Boleslaví. Druhé kolo pak odstartuje shodně s kategoricky nižšími soutěžemi. 

Foto: HC Oceláři Třinec

Plynule tedy přecházíme k extralize dorostu. Její první kolo začne ve čtvrtek 5.9. a na programu je hned několik zajímavých soubojů. Ve skupině A vyzve úřadující mistr z Mladé Boleslavi Slavii, se kterou se utkal v loňském ročníku ve čtvrtfinále. Skupina B pak nabídne třaskavé východočeské derby mezi Dynamem Pardubice a hradeckým Mountfieldem. 

Po stabilizování skupin se navíc dorostenci západní skupiny mohou těšit na nového soka. Senzační postup si totiž zajistili Pilsen Wolves, kteří v prvním kole střetnou s litvínovskou Vervou. 

Foto: HC Slavia Praha – Karel Švec

Extraligu 9. tříd čeká druhý samostatný ročník a před svým startem nabrala hned 6 nový účastníků. Skupinu A rozšíří Písek a Slaný, do skupiny B putují Říčany a skupina C se může těšit na Olomouc, Frýdek-Místek a Havířov. 

První kolo je naplánováno na druhý zářijový víkend a úplně první klání se odehraje mezi Warriors Brno a Šumperkem. Mistr z Liberce vykopne sezónu doma proti nováčkovy z Říčan, druhý finalista – Plzeň – vyzve Písek. 

Foto: Jan Běhounek

Extraliga žen v plném provozu

Krom mládežnických soutěží má svůj start naplánovaná také ženská nejvyšší soutěž. Ta se oproti loňsku rozšířila o nového účastníka, kterým bude Roudnice nad Labem. Tu však hned na začátku čeká nelehký úkol. V prvním kole si to totiž hned rozdá s Příbramí, jež vyhrála titul již 8x v řadě. 

TÉMATA: Ženy U16 DHL extraliga juniorů Extraliga dorostu Extraliga 9. tříd Extraliga žen future olympians

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky