Veteráni: Výběr Česka se zúčastnil výroční akce v Benátkách nad Jizerou

Veteráni se po více než půl roce opět představili a i tentokrát na jedné z oslav. Devadesát let od založení totiž slavil hokejový klub v Benátkách nad Jizerou. Sobotní odpoledne se navíc neslo v duchu výhry staré gardy, která domácí celek porazila 6:3.

Obecenstvo zimního stadionu v Benátkách nad Jizerou se od prvních chvil nenudilo. Po několika dobrých šancích se skóre otevřelo v polovině 9. minuty, kdy Tomáš Netík poslal české veterány do vedení. Domácí výběr však nemusel dlouho smutnit a s odpovědí přispěchal hned záhy. Na konci 10. minuty totiž přesně vypálil Lukáš Král. 

V prostředním dějství to ale veteráni rozbalili. Vedení si vzali zpět v podstatě hned, co se puk dotkl ledové plochy. Autorem přesného zásahu byl tentokrát Jaroslav Kudrna, jenž využil pobídky od Zbyňka Hrdela. Na něj dokonce o chvíli později navázal znovu Tomáš Netík. 

Poté ale Benátečtí kvapně reagovali a o korekci ve skóre se postaral David Hart. A nedlouho poté se jim podařilo také vyrovnat. Petr Kolmann na modré vybídl ke střele Marka Pabišku a jeho projektil propálil vše, co mu stálo v cestě. 

Stará garda si v závěru periody dvěma slepenými góly ale přece jen vzala vedení zpět. Nejprve svůj výkon hattrickem korunoval Tomáš Netík, jehož o chvíli později napodobil Jiří Tlustý. 

Závěrečné dějství už nebylo na góly tolik bohaté a návštěvníci oslav si mohli užít už pouze jeden. V 36. minutě totiž Marka Schwarze v domácí kleci propálil znovu Jiří Tlustý, který tak zaznamenal již svůj třetí bod v klání. 

Veteráni po únorové výhře nad výročním výběrem Nové Paky dokázali porazit také Benátky nad Jizerou, a to poměrem 6:3. 

Úvodní foto + galerie: Natálie Havelková

HC BENÁTKY NAD JIZEROU - VETERÁNI ČR 3:6 (1:1, 2:4, 0:1)

Branky: 10. Král (Zajíček), 20. Hart (Král), 28. Pabiška M. (Kolmann) - 9. Netík (Hrdel), 17. Kudrna (Hrdel, Tlustý), 20. Netík (Hrdel, Kudrna), 29. Netík (Ščerban), 30. Tlustý (Kolář) 36. Tlustý (Čáslava).  
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal (24. Schwarz) - Šimek R., Klaban, Hart, Hlaváč, Nedbal, Kolmann, Pabiška M. - Pešán, Šimek M., Zajíček, Hruška, Klimt, Kounovský, Kocman, Jakeš, Vraný, Malý, Doležal, Weiss, Pabiška L., Špaček, Mácha, Král.
Veteráni ČR: Rolinek - Nedvěd, Ščerban (C), Čáslava, Malinský - Duda, Tlustý, Kolář, Hrdel, Netík, Marha, Kudrna, Blatný. 

TÉMATA: TOP obsah Veteráni