Týden hokeje - září 24 - sky

Taháky týdne: Repríza juniorského finále, souboj o Prahu a Plzeň. Navíc startují další soutěže

V juniorské nejvyšší soutěži se zopakuje finále mezi Třincem a Kometou. Dorostenci se zase chystají na souboj o Prahu mezi Slavií a Spartou, Extraligu 9. tříd okoření derby mezi Pilsen Wolves a Škodou Plzeň. Ve druhé půlce září startuje i další řada mládežnických soutěží.

Juniorská extraliga vyhlíží derby a reprízu finále

V DHL extralize juniorů přijde ve čtvrtek na řadu západočeské derby mezi karlovarskou Energií a Škodou Plzeň. Oba týmy jsou po čtyřech duelech na pěti bodech, a tak se dá očekávat vyrovnaná podívaná. 

Navíc je v pátek na programu repríza posledního finále. Do Brna totiž zamíří třinečtí Oceláři, kteří momentálně s dvanácti body vedou díky lepšímu skóre tabulku celé soutěže.

Týden hokeje - září 24 - square

Souboj o Prahu v dorostenecké extralize

V pátek přijde na řadu derby na území hlavního města, v němž se střetnou Slavia a Sparta. Momentálně má na svého rivala navrch Slavia, která zatím zapsala o bod více. O den později se střetnou Liberec s Mladou Boleslaví v duelu o to, kdo se posune blíže k samotné špičce západní skupiny. 
Na východě zase čeká důležitý duel Vítkovice a Hradec Králové. Ridera po čtyřech kolech ztratila jediný bod a má jednobodový náskok na druhý Mountfield, který by se však rád dostal do čela. 

Plzeňské derby 9. tříd

Pilsen Wolves vyzvou Škodu Plzeň v třaskavém derby Extraligy 9. tříd. Oba celky si přitom vedly v prvních dvou zápasech velmi solidně a posbíraly šest, respektive čtyři body.

Další soutěže teprve startují

Na svůj start se chystá Regionální liga juniorů, CCM liga dorostu, Regionální liga dorostu i Liga 9. tříd. V neděli 22. září se navíc rozjedou také turnaje VTM.
Jejich hlavním cílem je umožnit vybraným hráčům v předreprezentačním věku utkat se v konkurenci nejlepších svých vrstevníků v utkáních na nejvyšší možné úrovni věkové kategorie U15.
foto: Ronald Hansel / Juniorský hokej

TÉMATA: TOP obsah Extraliga 9. tříd ELJ ELD

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky