Týden hokeje - září 24 - sky

Hitparáda týdne: Skalp lídra a španělská show na severu

Uplynul další zářijový týden, který byl nabitý mládežnickým hokejem. Nejzajímavější momenty tentokrát nabídla extraliga juniorů, která obsadila hned čtyři z pěti námi vybraných kategorií. Kromě 100 % mistra z Třinec zaujaly také výběry Bílích Tygrů a Komety Brno.

Moment týdne

Hned vícero bychom jich našli v juniorské extralize, a to konkrétně v jejím čtvrtém kole, kdy na led Bílých Tygrů Liberec přijel do té doby neporažený Litvínov. 

Od prvních chvil ovšem zjistil, že pokud bude chtít tuto sérii udržet, bude muset zapnout motory, neboť už v 33. sekundě prohrával 0:1. Divoká úvodní třetina nakonec dopadla 4:2 pro domácí, kteří si nakonec dokráčeli i pro celkové vítězství. 

Týden hokeje - září 24 - square

Šlágr kola tak splnil parametry, nicméně cesta Litvínova autobusem ze stadionu musela být asi pořádně tichá. Liberečtí totiž nakonec nadělili hostům z Krušných hor celkem 11 branek, a uzmuli tak všechny tři body. 

FOTO: Jan Běhounek

Zápas týdne

Pro nováčka dorostenecké soutěže Pilsen Wolves to nebude kterak lehká sezóna. Po senzačním postupu totiž nedokázali Západočeši jedinkrát vyhrát a ve třetím kole navíc schytali debakl. Na ledě Karlových Varů už po první části prohrávali 0:3.

Jiskru naděje v 25. minutě vykřesal Josef Pšenička, který zakončil svou krasojízdu přesnou střelou pod vyrážečku. V závěru oné periody ale Plzeňští inkasovali hned čtyřikrát a nakonec museli zkousnout porážku 2:10. 

FOTO: HC Energie Karlovy Vary

Tým týdne

Tím se stává juniorský výběr třineckých Ocelářů, který v tomto týdnu nenašel svého přemožitele. 

Blízko k tomu byl ve 4. kole Zlín, který v závěrečné třetině dotahoval dvougólové manko. Beranům se nakonec podařilo pouze snížit, a tak si z jejich ledu odvezli Oceláři všechny tři body. Jinak tomu nebylo ani v sobotním duelu, kdy Třinečtí porazili Přerov. Tentokrát šlo o jasnou záležitost a vítězství 7:0. 

FOTO: HC Oceláři Třinec 

Hráč týdne

Fantastická dvě kola má za sebou liberecký sniper Jaromír Pérez. Borec ostřílený extraligovými zkušenostmi velkou měrou pomohl Bílým Tygrům nejen ke skalpu Litvínova, ale i  k vítězství nad Karlovými Vary.

Dohromady si rodák z Barcelony připsal devět bodů za pět branek a čtyři nahrávky. 

FOTO: Jan Běhounek

Statistika týdne

U posledního pomyslného ocenění zůstaneme opět v juniorské extralize, a to konkrétně u týmu brněnské Komety. Ta totiž po pěti odehraných kolech vévodí nejen statistice využitých přesilovek, ale i ubráněným oslabením. Abychom to převedli to reálných čísel: úspěšnost početních výhody činí 41,18 % a co se oslabení týče, v nich ještě Brňané nedostali gól. Tudíž je jejich úspěšnost na 100 %. 

Úvodní foto: Jindřich Jager

TÉMATA: TOP obsah ELJ ELD

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky