Týden hokeje - září 24 - sky

Český hokej pořádal tři semináře pro vedoucí trenéry Sportovních středisek

Český hokej dlouhodobě pořádá pro trenéry semináře, které slouží k jejich edukaci hned na několika úrovních. V tomto týdnu proběhly hned tři, a to primárně pro vedoucí trenéry Sportovních středisek.
Týden hokeje - září 24 - square

V rámci podpory klubů v oblasti výchovy mladých hráčů do 14 let se Český hokej rozhodl zřídit tzv. Sportovní střediska (SpS). Tato střediska mají za cíl pomoci klubům s rozvojem a vzděláváním jejich hráčů, aby se tito mladí nadějní sportovci mohli dále rozvíjet a dosahovat lepších výsledků na ledě. Vice informací o projektu najdete ZDE.

Právě k této příležitosti se konaly semináře, které mohli navštívit i ostatní trenéři mládežnických kategorií, pro kouče z celé republiky.
Tentokráte se kouči sešli na třech místech. Nejprve v úterý v Brně, kterého se účastnili hlavně zástupci z Moravy. Další den Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze a poslední termín byl čtvrtek 19. 9. v Chomutově.
Semináře byly rozděleny do dvou částí. První z nich se týkala efektivity předávání informací v tréninku, a to pod vedením fotbalového trenéra Davida Vavrušky. Druhá byla o propagaci klubu a náboru nových hráčů. Role přednášejícího se ujal Oldřich Kališ.
Účast byla i přes nepříjemné okolnosti minulého víkendu hojná. Všech tří seminářů se zúčastnilo v součtu 240 trenérů a zastoupeny byly téměř všechny kluby v ČR. Bohužel kvůli povodním, které zastihly některé regiony Česka, se museli někteří trenéři omluvit, což organizátoři samozřejmě pochopili a akceptovali. Seminář se týkal primárně placených trenérů ČSLH, ale také se našlo několik trenérů mládeže. Zpětná vazba od všech zúčastněných byla pozitivní a docházelo i k věcným diskusím.

TÉMATA: TOP obsah Trenér

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky