Týden hokeje - září 24 - sky

Hitparáda týdne: První výhra pro nováčka a divoké závěry zápasů

Začátek nového pracovního týdne s sebou přináší také pravidelnou rubriku hitparáda týdne. V ní tentokrát téměř všechna „ocenění“ posbírali dorostenci. Krom prvních bodů pro nováčka ELD jsme se zaměřili i na výborný víkend nováčka extraligy juniorů.

Moment týdne

Po šesti odehraných hracích kolech extraligy dorostu asi nikoho nepřekvapí, že nováčkem soutěže jsou Pilsen Wolves. Na české poměry velmi mladý klub, vznikl totiž v roce 2012, má po senzačním postupu také svou první výhru! 

Týden hokeje - září 24 - square

Té se dočkal v sobotním hracím dni, a to dokonce na domácím ledě. Plzeňští Vlčáci zde hostili Kladno, které, podobně jako oni, čekalo na své první vítězství v sezoně. Jenže bude čekat dál, neboť Wolves ovládli klání poměrem 3:1 a do posledních chvil sahali také po čistém kontě. 

Je také potřeba zmínit, že se nejedná o jakýsi výstřel do tmy. Západočeši totiž svého soupeře poměrně výrazně přestříleli, a to poměrem 43:21. 

FOTO: Lukáš Hoďánek 

Zápas týdne

V dorostenecké extralize ještě zůstaneme, akorát se přesuneme do její skupiny B. Klání, rovněž hrané v sobotu, mezi Duklou Jihlava a Táborem nabídlo pro fanouška atraktivní střelecké hody. 

K libosti domácích se po první třetině šlo do kabin za stavu 3:0 v jejich prospěch a zdálo se, že jim vítězství nemůže uniknout. Jenže Táborští ve druhé periodě výrazně přidali na tempu a v té závěrečné dokonce dorovnali manko gólem v 59. minutě. 

Snový obrat pak Jihočeši dokonali v prodloužení, když o druhém bodu pro hosty a výhře 6:5 rozhodl Robin Mohyla. 

FOTO: Karel Tomšík 

Tým týdne

Plynule se přesouváme do starší kategorie. V extralize juniorů má za sebou skvělý týden pražská Slavia, která do toho dalšího putuje s vědomím, že dokázala doma sebrat všech šest bodů, které bylo možné získat. 

V pátečním kole na svém ledě sešívaní přivítali Přerov, ten šel po úvodních dvaceti minutách do kabiny s vedením 1:0. Pražané ale především díky skvělé třetí třetině dokázali duel otočit ve svůj prospěch, a nakonec zvítězili 6:2. 

Jinak tomu nebylo ani v sobotu, kdy Slavia přivítala jiný moravský celek – Berany ze Zlína. Toto klání nabídlo opačný průběh a byli to právě Slavisté, kteří po dvou periodách vedli už 3:0. V té závěrečné ale Zlínští zaveleli k obratu, který se jim však nakonec nepovedlo dotáhnout. Z Prahy tak odjížděli s těsnou prohrou 2:3. 

Hráč týdne 

Fantastický dvojzápas prožil v minulém týdnu hradecký Vojtěch Bulat. Mountfield nejprve nadělil doma Porubě devět branek, přičemž právě Bulat byl u pěti z nich (2+3). Hned druhý den poté se Hradci Králové podařilo skalpovat i Vítkovice poměrem 4:1 a mladý forvard zapsal další dva body (1+1). 

Celkově má Vojtěch Bulat na svém kontě aktuálně 15 bodů za 6 utkání, což mu dělá průměr více než dva body na duel. Aby toho nebylo málo, tak s 12 asistencemi jde o nejlepšího nahrávače extraligy dorostu. 

Statistika týdne 

Toto ocenění míří po týdnu opět do Brna, tentokrát ale do jeho dorostu. V utkání mezi Kometou a Přerovem byla k vidění poměrně kuriózní třetí dvacetiminutovka, během které sudí vylučovali celkem osmkrát, čtyřikrát na každé straně. 

V zásadě by asi nešlo o nic zásadního, i když 10 minut oslabení na každé straně se neděje každý den, arbitři ale tyto tresty rozdali celkem 7 různým hráčům. 

FOTO: Caroline Elizabeth Zalud,  úvodní foto: Martin Voltr 

TÉMATA: TOP obsah ELJ ELD

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky