Sky – KV 7. 11.

Para hokej: Statečný boj skončil porážkou s Kanadou 2:3

Výkony české parahokejové reprezentace se stupňují! Ten poslední ale nestačil, s Kanadou Češi padli těsně 2:3. Se stejným soupeřem se střetnou v semifinále.

Domácí začali zostra, hned po vhazování se rozjeli do pásma, ale Kingsmill se nachytat nenechal. Ani další výpad českému týmu nevyšel, a tak se ke slovu dostali hosté, Boily se sice díky obraně do větší šance nedostal, ale po pěkné kombinaci si při signalizovaném trestu najel mezi kruhy Adam Dixon a trefil horní část Kudelovy klece - 0:1.

Další dobrou příležitost si připravoval McGregor, ale Zelinka mu kotouč dokázal sebrat včas. Češi si poté připravili dva dobré výpady na kanadskou branku, ale Kingsmill ani jeden z pokusů za svá záda nepustil. Zvyšovat na opačné straně mohl Dunn, ale s jeho dotíráním si Kudela dokázal poradit. Kanaďané se přece jen znovu radovali, když se hned po vhazování dostal puk na hůl Tylera McGregora, který zatočil puk nad Kudelovo rameno - 0:2. Změnit stav se pokusil domácí Hečko, ale puk za hostujícího gólmana neprotlačil.

Square - KV - 7. 11.

Podobně se vedlo i Žižlavskému. V individuální akci se blýsknul hostující Dunn, Kudela byl však na místě, radovat se nemohl ani Cozzolino, jehož pokus z kruhu těsně minul branku Čechů. Kanaďané se neúnavně tlačili do klece, ale Kudela byl pozorný, stejně jako na opačné straně Kingsmill, který zastavil všechny pokusy.

Druhou část začali lépe hosté, Tyler McGregor ale mířil příliš nad. Po necelých dvou minutách hry se ale kanadský útočník mohl společně se spoluhráči radovat, protože po nahrávce Lelievreho měl dost času a prostoru zvýšit stav na kostce střelou po ledě - 0:3. Český tým nesložil zbraně, zdatně bojoval, a tak diváci mohli sledovat akce Ohara, Geiera, Novotného nebo Veselého.

Kingsmill byl ale stále stejně pozorný, podobně jako jeho spoluhráči. Kanada mohla přidat i další góly, ale Kudela si poradil s kombinací Halberta a Boilyho nebo dobrou střelou Dixona. Necelé čtyři minuty před druhou sirénou se puk dostal za Kudelu, ale hlavní sudí byl blízko a ihned rozpažil, gól nebyl uznán kvůli útočícího hráče v brankovišti.

Čeští fanoušci se ale nakonec dočkali, při končícím oslabení domácí vyhodili kotouč, Filip Veselý o něj svedl sprintérský souboj s Halbertem, který u branky narazil do povyjetého Kingsmilla a puk tak mohl díky domácímu útočníkovi proniknout do klece - 1:3.

Třetí část začali domácí přesilovkou, ale Kanada se bránila na jedničku. Další přesilovka ale na sebe nenechala dlouho čekat, stejně jako další branka domácích. Po vyhraném vhazování se totiž puk dostal na hůl Filipa Veselého, který okamžitě vystřelil a Češi tak po čtyřech vteřinách využili početní převahu - 2:3.

Zápas dostal nový nádech, tým Česka bojoval o každý puk a každý kousek ledu. Své šance ale neproměnil Žižlavský nebo Veselý s Hečkem, na opačné straně si zase vylámali zuby na Kudelovi Kovacecich nebo McGregor. Ten navíc dostal šanci v podobě trestného střílení, která však zakončil jen do Kudely. Doležal, který byl příčinou trestného střílení, jel svému gólmanovi rychle poděkovat. Domácí mohli srovnat, když se do úniku dostal Hečko, ale Kingsmill si s pomocí Burnetta poradil. Když se pár minut před koncem dostal na trestnou lavici kanadský hráč, vybrali si domácí trenéři oddechový čas.

Šanci si vypracoval Geier nebo Easley, ale skóre zůstávalo stejné. Ještě před vypršením přesilovky se na střídačku vydal Kudela, hosté dvakrát vyhodili kotouč směrem na branku, která zůstala prázdná i po vypršení české přesilovky. Jednou situaci hasil vracející se Veselý, podruhé kotouč snad jen o milimetry minul pravou tyč. Kanada si ale svou výhru dokázala pohlídat a tak si připisuje další do turnajové tabulky.

Po závěrečném gongu se strhla za kanadskou bránou ještě závěrečná mela, kterou museli hasit sudí. Je tak jasné, že se ve vypjatém rytmu bude pokračovat také v semifinálových bojích, kde na sebe opět narazí celky Kanady a Česka. Na ledě Ostravar Arény se utkají v sobotu od 18:00. Další dvojici tvoří reprezentace USA a Itálie, které sehrají vzájemný souboj tentýž den o tři hodiny dříve.

ČESKO - Kanada 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Veselý, 34. Veselý (Easley) – 3. Dixon (Boily, Armstrong), 8. McGregor (Cozzolino), 17. McGregor (Lelievre, Cozzolino)

Česko: Kudela (Vápenka) – Zelinka, Kubeš, Doležal – Geier, Žižlavský, Novotný – Veselý, Easley, Hečko – Ondrák, Palát, Ohar

Kanada: Kingsmill (Huneault) – Halbert, Burnett, Armstrong, Henry, Hurst – Kovacevich, Jacobs-Webb, Dunn – Lelievre, Cozzolino, McGregor – Boily, Dixon, Daigle – Pellizzari Trenér: Russ Herrington

pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.USA3210012:18
2.Kanada32
0
1
0
13:47
3.Česko3
1
0
0
24:12
3
4.Itálie3
0
0
0
31:13
0

TÉMATA: Para TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

celý článek
image nejnovější

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

celý článek
image nejnovější

ELD: Růžička se prochytal do reprezentace. Byl jsem štěstím bez sebe, říká

celý článek
image nejnovější

Ženy U16: Chceme koncepčně připravovat holky na starší kategorie, má jasno trenér Lucák

celý článek
image nejnovější

Klíčem k úspěchu je komunikace a vzájemná chemie, říká nový GM Šlégr

celý článek
image nejnovější

Jiří Šlégr novým generálním manažerem českého národního týmu

celý článek