Sky – KV 7. 11.

Taháky týdne: Nejvyšší mládežnické soutěže čeká nabitý program. Na co těšit?

Soutěže mládežníků také v nadcházejícím týdnu nabídnou hned několik střetů, které se vyplatí sledovat. DHL extraliga juniorů pomalu míří do své druhé poloviny a k vidění bude souboj prvního s druhým. Extraligy nižších věkových kategorií pak zase nabídnou derby napříč republikou.

Pikantní souboje obou konců tabulky 

Jak již bylo zmíněno, juniorské extralize DHL pomalu končí první polovina základní části a všichni již netrpělivě vyhlíží druhou polovinu, která, doufáme, bude minimálně stejně atraktivní, jako byla doposud. 

Ještě před tím, tedy v nadcházejícím týdnu, nás ale čeká hned několik velkolepých zápasů. V sobotu se totiž utkají dva prozatímní giganti. Liberečtí Bílí Tygři budou hostit třinecké Oceláře. Proč je tento střet speciální? Jde totiž o souboj prvního s druhým, a tak bude o zábavu jistě postaráno. 

Square - KV - 7. 11.

Rovněž opačný konec tabulky čeká poměrně klíčový souboj. Poslední Přerov totiž vyzve předposlední Plzeň, přičemž právě Zubři potřebují nutně bodovat. Na indiány aktuálně ztrácí 10 bodů, a to Plzeňští mají ještě dvě klání k dobru. 

FOTO: Jan Běhounek

Ostravské derby a souboj titánů 

Extraligu dorostu během víkendových duelů okoření souboj dvou ostravských celků. Konkrétně v sobotu vyzvou Vítkovice poslední Porubu, která navíc stále čeká na svou první výhru. Zatím totiž dokázala bodovat jenom díky remíze po základní hrací době. 

Podobně jako starší věková kategorie i u hráčů do sedmnácti let změří síly první celek skupiny A s tím druhým. Úřadující mistr z Mladé Boleslavi, tedy ten druhý, vyrazí na led ve formě hrajících Karlových Varů. Jak tato repríza loňského semifinále dopadne? 

A zase ta derby

Vyostřené souboje se ale nevyhnou ani těm nejmladším. Skupina B extraligy 9. tříd totiž bude hostit souboj pražských S. Domácí Sparta přivítá Slavii v sobotních 12:30. Navíc se jedná o tabulkové sousedy, což ještě přikládá pod kotel. 

Ve stejný den se odehraje také derby, ovšem na druhém konci Česka. Valašsko bude na nohou od 11:00, protože zlínští Berani přivítají Vsetín. Zajímavostí tohoto klání je, že Vsetínští zatím zaznamenali jedinou výhru, a to právě proti Zlínu. Jak druhý vzájemný střet dopadne? 

Úvodní FOTO: HC Energie Karlovy Vary

TÉMATA: DHL extraliga juniorů Extraliga dorostu Extraliga 9. tříd

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

9. třída: Jihlava poprvé ztratila, Havlíčkův Brod naopak vymazal nulu

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Finta jak Brno či last-minute kapitánská rána

celý článek
image nejnovější

Taháky týdne: Tradiční derby i souboje favoritů napříč věkovými kategoriemi

celý článek
image nejnovější

Taháky týdne: Souboj juniorských medailistů, v dorostu se střetnou neporažení

celý článek
image nejnovější

Taháky týdne: Repríza juniorského finále, souboj o Prahu a Plzeň. Navíc startují další soutěže

celý článek
image nejnovější

Na co se těšit v září? Začátek mládežnických lig či akce pro mladé hokejistky

celý článek
image nejnovější

ELJ: Bek Vlasák expertem na nájezdy: Odmalička jsem byl učený vymýšlet

celý článek