Sky – KV 7. 11.

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

Uplynulý týden je za námi, tudíž je nejvyšší čas na souhrn toho nejzajímavějšího v rámci nejvyšších mládežnických soutěží. Svou pozornost tentokrát dostala primárně Praha, přičemž není řeč pouze o pražských S. Skvostnými výkony se ale blýskli také dva Severočeši.

Moment týdne

Duel dorostu Sparty s plzeňskými Wolves nabídl hned sedm branek. Pro nováčka nejvyšší soutěže to ale nedopadlo úplně nejlépe, podlehl totiž Pražanům 1:6. Zato Sparťané byli velice při chuti. Nejenže dokázali vsítit již zmíněných šest gólů, ten pátý stál navíc opravdu za to. 

Patrik Poláček přebral nahrávku na středu kluziště, prosmýkl se s hracím předmětem po pravém křídle a v samotném závěru i odtlačil bránícího soupeře. Před brankářem Uherem sice držel hokejku pouze v jedné ruce, ani to mu však nezabránilo v tom, aby dostal puk do sítě. 

Square - KV - 7. 11.

Zápas týdne

Přestřelku jak z Divokého západu nabídlo páteční klání DHL extraligy juniorů hrané v pražském Edenu, kde Slavia přivítala favorizovaný Liberec, tedy druhý celek tabulky. 

Hned první perioda nabídla dvě branky na obou stranách, a tak bylo jasné, jakým směrem bude klání směřovat. Domácí poté dokázali vyhrát druhou třetinu a do té závěrečné vstupovali s dvoubrankovým náskokem. Ten však po sedmi minutách třetí třetiny dokázali Tygři smazat a hrálo se opět „od znova“.  

O deset minut později ale přišel zlom a Pražanům vrátil vedení Šimon Slavíček. Stejný hráč pak navíc i pečetil vítězství 7:5 trefou do prázdné klece. 

Tým týdne 

V juniorské extralize navíc ještě zůstaneme. Mladá Boleslav v uplynulém týdnu absolvovala „pražský trip“, kdy změřila síly s již probíranou Slavií a také Spartou. 

Bruslaři, ač proti Spartě od 11. minuty prohrávali, dokázali první klání dotáhnout do vítězného konce, a to díky hubenému výsledku 2:1.

Jinak tomu nebylo ani den poté. To už to s mladoboleslavskými hráči vypadalo podstatně hůř, neboť ještě v polovině 29. minuty prohrávali 0:2. Následně ale přišlo snížení z hole Jana Hurta, a tak se šlo do závěrečné dvacetiminutovky za stavu 1:2 z pohledu Bruslařů. Ti nakonec dokázali nejen vyrovnat, ale nakonec i otočit. Hrací týden tak zakončili s šesti body na kontě. 

Hráč týdne

Mladičký liberecký obránce Lukáš Kachlíř i nadále dokazuje, jak velkým talentem českého hokeje je. 

Dorostenecká extraliga nabídla v minulém týdnu pouze jediné kolo, které sehráli Bílí Tygři na ledě Slavie Praha. Na bezbrankovou první třetinu dala rychle zapomenout ta druhá, ve které se Severočeši ujali vedení 3:1. Vítězství nakonec dokonali v závěrečném dějství, kdy přidali další tři trefy. 

Teprve patnáctiletý bek si v tomto duelu připsal dva přesné zásahy a jednu asistenci. Zejména tedy druhý gól byl parádní, neboť šlo o výstavní bekhendovou kličku. 

Foto: Jan Běhounek

Statistika týdne

Parádní představení ukázal v pátečním duelu DHL extraligy juniorů brankář Litvínova Tobias Trejbal. Díky šestatřiceti zákrokům pomohl svému týmu k výhře a navíc si připsal i čisté konto. 

Celkově je Trejbal, co se brankářských statistik týče, hodně na výši. S necelou úspěšností 95 % je na celkovém druhém místě v této statistice a nezaostává ani v dalších. Jeho průměr obdržených branek na zápas je 1,68, což jej řadí na průběžné třetí místo. 

Úvodní foto: Ronald Hansel

TÉMATA: TOP obsah DHL extraliga juniorů Extraliga dorostu

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

celý článek
image nejnovější

Taháky týdne: Nejvyšší mládežnické soutěže čeká nabitý program. Na co těšit?

celý článek
image nejnovější

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

celý článek
image nejnovější

ELD: Růžička se prochytal do reprezentace. Byl jsem štěstím bez sebe, říká

celý článek
image nejnovější

Ženy U16: Chceme koncepčně připravovat holky na starší kategorie, má jasno trenér Lucák

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Statečný boj skončil porážkou s Kanadou 2:3

celý článek
image nejnovější

Klíčem k úspěchu je komunikace a vzájemná chemie, říká nový GM Šlégr

celý článek
image nejnovější

Jiří Šlégr novým generálním manažerem českého národního týmu

celý článek