Sky – KV 7. 11.

ELD: Zlín se vrátil ve stylu, polepšila si Sparta. Poruba stále hledá střelce

V minulém týdnu bylo na programu jen jedno kolo Extraligy dorostu, to ovšem neznamená, že bylo méně zajímavé. Ve formě se po nemoci vrátil Zlín, který si připsal skalp favorizovaného Hradce a zvítězil také v Přerově. Tabulkou stoupá také Sparta, konzistentní výkony podávají vedoucí Karlovy Vary a Třinec.

Sparta si polepšila, Psohlavec znovu s nulou

Tabulkou západní skupiny stoupá Sparta, která si polepšila díky vysoké výhře nad Wolves a posunula se blíže ke středu tabulky. "Za nás to bylo docela vyrovnané utkání. První třetinu jsme prohráli, poté se nám podařilo trochu zvednout a ve třetí nám to tam napadalo. Zhruba od poloviny zápasu jsme si získali převahu a jsme rádi, že jsme to potvrdili góly," okomentoval utkání pro web hcsparta.cz trenér pražského celku Jan Hlaváč.

Square - KV - 7. 11.

"Zápas se pro nás vyvíjel od začátku dobře, bohužel ale naše hrubé individuální chyby ve třetí třetině rozhodly zápas. Chci ale náš tým pochválit, kluci se zlepšují zápas od zápasu," sdílel svůj pohled také kouč Wolves Petr Jonák. Pražané se tak dotahují na Litvínov, který nebodoval doma proti Mladé Boleslavi. Svůj standard si drží Karlovy Vary, které vynulovaly Kladno, pro Martina Psohlavce jde již o čtvrté čisté konto v sezoně.

Čtyřbrankový náskok málem nestačil plzeňské Škodovce, která právě s takovým vedením šla do třetí třetiny zápasu proti Motoru. Českobudějovičtí hráči se ovšem nevzdali a k vyrovnání jim v konečném důsledku chyběl jeden gól. Sedm branek padlo také na Slavii, zde se ovšem góly tak rovnoměrně nerozprostřely. Po dvou brankách vstřelili Filip Kinter, Šimon Bělohorský a Lukáš Kachlíř, Liberec tak v Praze zvítězil 6:1.

Zlín se vrátil ve stylu, dvojutkání pro Třinec

Hned dva zápasy sehrál na jihu Čech Tábor s Třincem. V prvním případě se ve čtvrtek jednalo o předehrávku 20. kola, v níž utkání na svou stranu překlopili v závěrečných minutách Oceláři. O den později byla situace zcela jiná, protože dotahovali domácí, kteří nakonec urvali remízu a jeden bod, jelikož dovednostní disciplína patřila hostům, jedinému střelci Dominiku Řípovi a bezchybnému Denisu Čelkovi v bráně.

Dvě utkání odehrál také Zlín, který kromě zápasu na ledě Hradce dohrával i 7. kolo v Přerově. Berani v obou případech zazářili a zapsali si první dvě tříbodové výhry v této sezoně. "Tři týdny jsme nehráli zápas, kluci byli nemocní a měli respirační potíže. Čekali jsme, že to bude složité. Nakonec to zvládli, semkli se jako tým a šli za vítězstvím. Dělali jsme lepší věci než v posledních zápasech a tři body jsou odměnou. Musím za výkon smeknout klobouk před klukama," hodnotil po vítězství nad favorizovaným Mountfieldem zlínský trenér Lubomír Vosátko pro web mountfieldhk.cz

Zlín se tak vrátil ve velkém stylu a posunul se na sedmou příčku. Za sebou aktuálně nechává Přerov, který kromě Beranů nestačil ani na Vítkovice, a dvojici Jihlava, Poruba, která v minulém týdnu odehrála vzájemné utkání. Ostravský celek se od začátku sezony trápí hlavně v ofenzivě, za devět zápasů vstřelil pouhé čtyři góly a ještě ani jednou nevyhrál. Naopak přestřelka se odehrála v Brně, kde Pardubice zvítězily po prodloužení.

Výsledky Extraligy dorostu

Dohrávka 7. kola - skupina B:
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín 2:6 (1:2, 0:1, 1:3)

11. kolo - skupina A:
HC Litvínov - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:3, 2:0, 0:1)
HC Sparta Praha - HC Pilsen Wolves 6:1 (0:1, 2:0, 4:0)
HC ENERGIE KARLOVY VARY - Rytíři Kladno 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 4:3 (2:0, 2:0, 0:3)
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 1:6 (0:0, 1:3, 0:3)

11. kolo - skupina B:
Mountfield HK - Berani Zlín 3:5 (1:3, 0:0, 2:2)
HC Tábor - HC Oceláři Třinec 3:4 po samostatných nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
HC VÍTKOVICE RIDERA - HC ZUBR Přerov 8:2 (2:1, 3:0, 3:1)
HC RT TORAX Poruba - HC Dukla Jihlava 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HC KOMETA BRNO - HC Dynamo Pardubice 3:4 po prodloužení (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)

Předehrávka 20. kola - skupina B:
HC Tábor - HC Oceláři Třinec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

FOTO: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články