Prohlášení Tomáše Krále, bývalého prezidenta Českého hokeje

Přečtěte si prohlášení bývalého prezidenta Českého hokeje Tomáše Krále k výrokům Petra Dědka z 16. června 2022:

Považuji za nutné vyjádřit se k výrokům Petra Dědka ze dne 16. 6. 2022, ve kterých zpochybnil hospodaření Českého hokeje a oznámil, že v této souvislosti podal podnět Polici České republiky.

Petr Dědek podal v minulosti takových podnětů a žalob několik, ať už ve vztahu k ČSLH, Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje nebo některým partnerům ČSLH. Z jeho pohledu je to obvyklý způsob, kterým se snaží prosadit svoje zájmy a umlčet oponenty.

Současně oznámil, že z uvedeného důvodu nebude kandidovat do výkonného výboru ČSLH. Osobně se domnívám, že skutečným důvodem jsou jeho minimální šance být zvolen, mimo jiné proto, že je proti němu a jeho firmám vedeno trestní stíhání pro závažné daňové delikty.

Pokud jde o obsah jeho výroků, dovoluji si odkázat na moje vyjádření z 22. 2. 2022, na kterém se nic nemění: Hospodaření svazu a dceřiné společnosti vždy probíhalo a probíhá v souladu s platnými zákony, účetními předpisy a Stanovami ČSLH. Veškeré hospodaření, účetní závěrky, stejně jako rozhodovací a kontrolní mechanismy jsou pravidelně auditovány podle mezinárodních a českých standardů. Výsledky hospodaření jsou příslušným institucím plně k dispozici a jsem přesvědčen, že jsme v tomto směru nejúspěšnějším sportovním svazem v České republice.

JUDr. Tomáš Král