A-tým: Kemp v Říčanech pokračuje. Velká čest, říká Klimeš

Ve středu 3. dubna se odehrál druhý trénink přípravného reprezentačního kempu. Výběr Radima Rulíka se opět dostavil na led dopoledne, pro některé to byl pokračující sen. „Je to velká čest," byl rád gólman Lukáš Klimeš.

Jako první na ledě byli opět muži s maskou. Ti se před jedenáctou dostavili na ledovou plochu a s pomocí hráčů se rozchytali. Po krátkém rozbruslení a příchodu zbytku hráčů se tak mohlo začít.

Opět šlo o velmi intenzivní trénink, při kterém se poctivě zapotili všichni zúčastnění.

Splnit si sen a boj o MS v jednom

 "Po volnu byla kondička trošku slabší," řekl s trochou nadsázky Jakub Sirota. "Dnes jsme jí snad trochu nahnali zpět. Byla sranda hrát proti klukům, se kterými se setkávám v extralize. Jsou tady ti nejlepší hráči, proti kterým jsem nastupoval. Je to pro mě čest a zkušenost. splněný sen. Jsem na to hrdý, dostal jsem šanci. Teď doufám, že tu zůstanu i déle."

Trenéři hráčům naordinovali úniky po křídlech, zakončení, rozehrávky z obranného pásma i souboje u mantinelů. Své místo dostaly i různorodé protiútoky, ať už s asistencí spoluhráče či proti bránícímu protihráči.

Řada přišla i na pilování dovednostních atributů, hokejisté se nějakou dobu věnovali například tečím těsně před gólmany.

Právě ty si vzal do parády trenér gólmanů Ondřej Pavelec. "Už jsme se bavili, probírali jsme pár věcí. Jako kluk jsem na něj koukal v televizi. Jeho slova jsou cenná," pochvaloval si trénování pod dohledem Pavelce Lukáš Klimeš, který zažívá parádní okamžiky, nominován byl totiž poprvé.

"Je to skvělý pocit, mám z toho obrovskou radost. Je to pro mě velká čest."

Zkušeným borcem je naopak bek Petr Zámorský. Ten v této sezoně zapsal pět reprezentačních startů, v Plzni opět patřil mezi nejvíce vytěžované hráče ligy. Ani jemu ale dlouhá pauza moc nevoněla.

"Pauza byla od posledního zápasu dlouhá. Je dobře, že to už nebudeme natahovat. Tento týden už trénujeme, tréninky jsou i v deseti super," byl rád. Logicky se tedy těší i na zápasové vytížení, které by mělo přijít už příští týden. "Určitě bude dobré jít po pauze zase do zápasu. Těším se na to."

TÉMATA: A-tým TOP obsah