A-tým: Český tým čeká první zápas v přípravě. Chytá Frodl, potvrdil Kalous

Českou reprezentaci ve čtvrtek v podvečer čeká první utkání v rámci přípravy na mistrovství světa. V Karlových Varech se od 17:10 střetnou s Německem. „Kvalitní soupeř,“ varuje Jiří Kalous, asistent hlavního trenéra.

Nejprve rozehřívací kemp v Říčanech, následně pokračování v Karlových Varech. Národní tým tráví na západu Čech celý tento týden, během něhož se piluje nejen systém a fyzička, ale také týmový duch.

Stejně jako při zastávkách Euro Hockey Tour, i tentokrát mají trenéři jasně vymyšlený plán nasazování hráčů. Zápasů bude do světového šampionátu dost, šanci postupně dostanou všichni.

Někdo ale bude muset některá utkání sledoval v civilu. Jak to bude ve čtvrtek? "Mimo zůstali Jáchym Kondelík, Petr Kodýtek a Jiří Černoch, z beků potom Jakub Galvas," prozradil po čtvrtečním rozbruslení Kalous. "Do branky půjde Dominik Frodl."

Poslední jmenovaný se tak může těšit na dvojitou domácí atmosféru. Na klubové scéně totiž hájí barvy právě karlovarské Energie. Na vyprodaný stadion se těší i Kalous.

"Věřím, že nás fanoušci podpoří. Vždy je super mít ve svém městě národní tým, navíc se blíží mistrovství světa. A Varáci vždy uměli fandit!"

Proti Německu však nepůjde o žádný exhibiční souboj ani cokoliv podobného. I pro Němce jde o přípravu, navíc jde o vicemistry světa.

"Je určitě dobře, že máme kvalitního soupeře," dodal Kalous.

Nicméně narativ zůstává stejný jako v celé sezoně - hlavně se soustředit na sebe. "Příprava teprve začíná, my se potřebujeme soustředit na naši hru, jak budeme hrát, jakým způsobem zvládneme systém hry, jak budou hráči reagovat na pokyny. To je pro nás prioritní."

Utkání s Německem začne ve čtvrtek deset minut po sedmnácté hodině. Přímý přenos nabídne ČT sport.

Předpokládaná sestava na čtvrteční utkání Česko vs Německo:

Frodl (Klimeš)

Mašín, Zábranský
Pyrochta, Zámorský
Sirota, Šustr
Ščotka, Gazda

Červenka, Špaček, Stránský
Lenc, Tomášek, Kubík
Kovařčík O., Kovařčík M., Flek
Rychlovský, Filippi, Beránek

TÉMATA: A-tým