A-tým: Gól? Bonus, směje se Kubík. Kondelíkovi se splnil sen

Česko vs. Rakousko. Duel těchto zemí se ve čtvrtek odehrál v Českých Budějovicích před vyprodanou halou. Svěřenci Radima Rulíka papírově slabšího soupeře hravě přehráli. V jihočeské metropoli brali vítězství 5:1 a cestu za ním odstartoval hráč tamního Motoru Adam Kubík. Jeho branka ze třetí minuty vymetla pavučinu v kleci rakouského brankáře. Útočník, pro něhož to byl třetí start v seniorské reprezentaci, si duel před „svými“ diváky užil.

Adam Kubík se objevil na budějovickém ledě po více než třech týdnech od extraligového play off a pětadvacetiletý útočník tribuny pozdravil s nadšením už ve třetí minutě. Při přesilové hře vypálil z prostoru levého kruhu a rakouskému brankáři nedal s ránou do horního rohu sebemenší šanci.

"Gól je bonus. Nastoupit doma je něčím speciální, člověk se víc vyhecuje, ale ve výsledku je to stejné. Jsem ale moc rád, že jsem si mohl zahrát před domácími fanoušky. Je to o to lepší, že se to povedlo a vyhráli jsme," říká borec českobudějovického Motoru k reprezentačnímu startu na jihu Čech. Nervozita ale u Kubíka nikterak ve vyprodané hale nepanovala. "Musím říct, že v těch zápasech už nervózní nejsem. V těch prvních tomu tak bylo, teď už ne," vyjádřil se.


Kladenský rodák zažil v listopadu minulého roku snový debut v národním týmu. Na listopadovém turnaji minulého roku se hned v prvním klání proti Švédsku gólově prosadil a přispěl k výhře nad Švédy 5:2. Naposledy skóroval v úvodním přípravném utkání proti Německu v Karlových Varech.

Do utkání naskočil i rodák z Českých Budějovic Jáchym Kondelík, jenž si zápas též užil. "Je to pro mě speciální a jsem rád, že jsem si tady mohl před těmi fanoušky zahrát," řekl s nadšením.

"Je to krásný pocit. Nikdy by mě to asi nenapadlo. Je to můj malý splněný sen."

Fanoušky Motoru zvolený nejlepší hráč v sezoně si v rodném městě v dresu reprezentace nadělil asistenci. "Je to krásný pocit. Nikdy by mě to asi nenapadlo, ale je to můj malý splněný sen," usmíval se. V mnoha šancích se ocitl urostlý forvard, dvakrát raději ve vyložené příležitosti přihrál a jednou dokonce po jeho střele zazvonila tyč. "Stane se, nemusí mě to mrzet," podotkl Kondelík, který ze dvou utkání v národním týmu vytěžil už tři asistence. "Jsou takový bonus. Jsem hlavně rád, že jsme zvítězili," dodal.

Češi se proti rakouskému celku utkají znovu v sobotu v Linci, kdy se pokusí udržet na vítězné vlně. "Ještě nevíme, kdo bude hrát, ale myslím, že to bude dost podobné. Bude to jiné v tom, že oni budou hrát doma, ale my budeme chtít vyhrát," uzavřel.

TÉMATA: A-tým TOP obsah