A-tým: Češi díky skvělé první třetině porazili Slováky 4:2

Česká reprezentace zvládla i další dubnový přípravný zápas. V Trenčíně zvítězila hlavně díky perfektní první periodě, ve které domácím nasázeli tři branky. Slováci sice gólem zápas zdramatizovali, nicméně parta trenéra Radima Rulíka dovedla zápas do vítězného konce.

Perfektní první třetina

Úvod utkání nebyl vůbec opatrný, naopak. Oba týmy hýřily aktivitou, první šanci v českém dresu si zapsal Michal Kovařčík. Poté přišlo na řadu několik vyloučení na obou stranách, přičemž český výběr od gólu zachránila tyčka branky Lukáše Klimeše.

Svou přesilovku tedy dostali také Češi a s blížícím se jejím koncem se Jakub Vrána utrhl všem obráncům na modré čáře díky skvělé přihrávce Jiřího Ticháčka a propálil z levého kruhu brankáře Hlavaje.

Vzápětí však mohlo být vyrovnáno, Cingel dostal křižnou přihrávku těsně před bránou a dorážel do odkryté klece, nicméně skvěle se proti jeho střele vytáhl bleskovým přesunem Klimeš.

Necelé tři minuty před koncem třetiny dostal zpoza branky po hezké individuální akci Davida Špačka přihrávku Jakub Flek, který se z předbrankového prostoru nemýlil.

Neuběhla ani minuta a čeští fanoušci se radovali znovu. Důraz před brankou proměnil v gól Matěj Stránský. Češi se ještě před koncem třetiny dostali do pár šancí, pokaždé po nápadité akci, ale skóre zůstalo 3:0.

Slovenský odpor

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu oslabení českého týmu. Slováky národní tým sice nepouštěl během oslabení k větším příležitostem, nicméně třináct vteřin před vypršením Vránova trestu podrazil protihráče Šustr, a Češi tak šli na chvíli do tří.

Do návratu Vrány svěřenci Radima Rulíka gól neobdrželi, oslabení pět na čtyři už ubránit nedokázali. Matúš Sukel dostal kotouč před Klimeše, kde přesně zakončil Andrej Kudrna.

V krátkém sledu byl pak vyloučen Stránský a Filip Chlapík, české ace s Lukášem Klimešem však tyto hrozby zpacifikovaly.

Po první půlce třetiny, která patřila Slovákům, přebrali Češi iniciativu a po usazení v útočném pásmu vybojovali početní výhodu. Za vysokou hůl šel na trestnou lavici Bačik. I přesto, že Češi byli ve zbytku třetiny aktivnější, gól vsítit nedokázali.


Zábranského premiéra pečetila výhru

Hra se na začátku třetí třetiny střídala na obě strany, ani jeden z týmů se nedokázal na delší dobu udržet v útočném pásmu. Kromě toho se ale pokračovalo v trendu vylučování, dvířka na obou trestných lavicích se otevírala hodně často.

Šance ale využity nebyly, třetí třetina ubíhala velmi rychle, stejně rychle tedy ubíhal čas domácím hráčům na to, aby ještě zdramatizovali vývoj koncovky.

Necelé čtyři minuty před koncem využil domácí tým oddechového času a zkusil své štěstí v šesti. Český tým se semknul, vybojoval si puk a Libor Zábranský od modré pojistil české vítězství do prázdné branky, díky čemuž si také připsal první branku v národním dresu. V závěru ještě zdramatizoval koncovku gólem z mezikruží Samuel Takáč. Na víc se Slovensko nezmohlo, a tak Česko zapsalo další výhru v přípravě.

Po 60 minutách se ještě cvičně jely samostatné nájezdy, které skončily nerozhodně 2:2.

Další úkol bude čekat české hráče hned zítra, kdy se odehraje odveta. Tentokrát v Bratislavě. 

Slovensko - ČESKO 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Kudrna (Sukel', Kollár), 59. Takáč (Kollár, Kašlík) - 13. Vrána (Ticháček, M. Kovařčík), 18. Flek (D. Špaček), 19. Stránský (Beránek), 57. Zábranský (M. Kovařčík)
Slovensko: Hlavaj (Tomek) - Bučko, Ivan (A), Grman, Bačik, Gachulinec, Golian, Brincko, Petrovický - Lantoši, Cingel, Baláž - Cehlárik (A), Sukel' (C), Kudrna - Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar - Kašlík, Kollár, Takáč - Petrovský
Česko: Klimeš (Málek) - Zábranský, Kempný (A), D. Špaček, Krejčík, Pyrochta, Ticháček, Šustr, Ščotka - O. Kaše, M. Špaček, Červenka (C) - Chlapík, Tomášek (A), Vrána - Flek, M. Kovařčík, Lenc - Stránský, Filippi, Beránek

TÉMATA: A-tým