2. liga: Euforie v Chomutově! Piráti postupují do Chance ligy

Ve finálové sérii play off 2. ligy se potvrdilo, že se v podobě Havířova a Chomutova potkávají dva nejlepší týmy svých konferencí. Finální klání nakonec vygradovalo do sedmi zápasů. V tom posledním se mohla spustit euforie Pirátů Chomutov, kteří slaví postup do Chance ligy.

Chomutov při postupu do finále neztratil postupně proti Kobře Praha, Letňanům a Vyškovu ani jeden zápas, zato Havířov měl po čistých sériích se Žďárem nad Sázavou a Novým Jičínem namále v semifinálové sérii s Táborem. Ta šla do sedmi utkání, to poslední nakonec musely rozhodnout nájezdy.

Samotné finále pak byla velké tahanice. Ani jednomu z týmů se nepodařilo utéct do náskoku, na výhru jednoho reagoval svým triumfem ten druhý. Nepřekvapilo tak, když se série natáhla do sedmého zápasu, který se hrál v pondělí na ledě Havířova.

Na rozhodující duel přišlo přes rekordních 4,5 tisíce diváků, kteří viděli velké drama. Domácí se dvakrát dostali do euforie, když se dvakrát dostali do vedení. Zkušené mužstvo z Chomutova ale dobrou náladu domácích hned spláchlo, vyrovnáno totiž bylo v obou případech už po čtyřech minutách.

foto: AZ Havířov

Když Daniel Jouza vstřelil v 36. minutě gól na 3:2 pro hosty, zbývalo pro domácí ještě hodně času kontrovat.

To ale nezvládli, a tak se nakonec z postupu do Chance ligy raduje po skvělé sezoně Chomutov.

"Po druhém inkasovaném gólu jsme spustili útočný hokej, který jsme hráli celou sezonu a bylo otázkou času, kdy góly dáme. V poslední části jsme měli další příležitosti, které jsme zahodili asi kvůli nervozitě. Ale takové sedmé zápasy jsou. Rozhoduje je vůle, kterou jsme měli větší," komentoval sedmé utkání pro klubové stránky trenér Pirátů Martin Pešout.

úvodní foto: instagram Piráti Chomutov

TÉMATA: 2. liga