Týden hokeje - září 24 - sky

2. liga startuje! Její zástupci představili zajímavé novinky, těší je soudržnost asociace

Už ve středu začíná nový ročník 2. ligy! K této příležitosti se konala tisková konference, na které zástupci soutěže představili několik zajímavých novinek. Kromě toho byla tématem i Asociace druholigových klubů, která je všemi stranami vnímána velmi pozitivně.

"Chtěl bych poděkovat druholigovým týmům. Spousta mladých hráčů v těchto klubech začíná a je to tedy nesmírně důležitá složka českého hokeje. Naše snaha vytvořit asociaci byla dlouholetá. To, že se 27 týmů dohodlo, my jako svaz kvitujeme,", řekl Petr Bříza, viceprezident Českého hokeje.

Zároveň si také pochvaloval, že se díky tomu může zvednout prestiž druhé ligy. "Snaha o zlepšení produktu 2. ligy je dlouhodobá a vyžaduje velké nasazení a nadšení. Důsledkem dobré práce jsou dva členové ADK v předsednictvu Českého hokeje," dodal Bříza.

Týden hokeje - září 24 - square

Tématem bylo také financování soutěže. "Budeme podporovat kluby částkou 500 tisíc korun a materiální pomocí ve výši 200 tisíc korun," potvrdil Bříza.

Chtěl bych druholigovým týmům poděkovat. Je to nesmírně důležitá složka našeho hokeje.

Týká se to i nových členů. "Těmi jsou Znojmo a Kadaň. ADK je tak stále kompletní," pochvaloval si prezident asociace Ondřej Poul.

I díky společné práci tak rostou rozpočty zúčastněných týmů. "27 klubů dohromady rozpočet 200 milionů korun, což ještě před 10 lety nebylo. Pro druhou ligu je to ohromný balík peněz. Přesně proto existuje ADK, aby k tomu přispěla", řekl člen představenstva ADKLH Miloslav Šeba.

V souvislosti s touto tematikou zazněl také zajímavý návrh od Poula. "Já bych byl klidně pro to, aby se zavedl platový strop. My jsme si zvykli platit starším hráčům obrovské sumy, které se klidně mohou rozdělit mezi mladé hráče," řekl Poul.

Novinky pro fanoušky i ocenění pro hráče

Ve hře bude ale i spousta dalších novinek, které ocení zejména fanoušci. Prezident Asociace druholigových klubů Ondřej Poul nastínil novinky třeba ohledně Zlaté přilby. "Ve spolupráci s firmou Střída sport jsme vytvořili tuto cenu pro nejlepšího hráče měsíce. Dosud se pouze hlasovalo na sociálních sítích, ale nyní jsme dali hlavy dohromady a nechali jsme vyrobit ocenění pro hráče. Každý hráč měsíce si bude moct helmu ponechat," popisoval Poul.

A co fungovalo v minulé sezoně, se měnit nebude. Řeč je o Utkání hvězd, které se konalo v Příbrami. "Utkání mělo obrovský divácký úspěch. Jedná se o jeden z nejlepších počinů ADK. Už v minulé sezoně bylo rozhodnuto, že se to bude i v tomto ročníku. Tentokrát se bude hrát v lednu 2025 v Hodoníně, kde je silná fanouškovská základna. Těšíme se na zápas a na velkou návštěvnost," nalákal fanoušky člen představenstva Milan Urban.

Utkání hvězd mělo obrovský divácký úspěch, jde o jeden z nejlepších počinů ADK.

Samotní příznivci se navíc do dění budou moct zapojit ještě výrazněji.

 "Novinkou bude zlepšení dovednostních soutěží, a ještě větší zapojení diváků. Chceme umožnit fanouškům vybrat u každého týmu jednoho hráče jako takovou divokou kartu, který pak nastoupí ve speciálním dresu," naznačil Urban.

ADK musela v uplynulých dnech ale řešit i nepříjemné starosti, stejně jako celá východní část Česka kvůli silným povodním a dešťům.

 "Bude odloženo utkání mezi Valašským Meziříčím a Vyškovem," řekl Poul. Velmi zasažená povodněmi byla Opava. Poul na tiskové konferenci prozradil, že hokejisté už našli azyl. "Opava si domluvila místo v Kravařích."

TÉMATA: TOP obsah 2. liga

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky