A-tým: Motivace reprezentovat je vždy, shodují se Zadina s Dostálem

Posily národního týmu z NHL už se pomalu zabydlují a s očekáváním vyhlíží první start, který může přijít již ve čtvrtek proti Finsku. Filip Zadina s Lukášem Dostálem, ač oba v jiné roli, za sebou mají povedené sezóny a pevně věří, že si je prodlouží případnou účastí na MS v Praze.

Jak již bylo zmíněno, oba hráči za sebou mají úspěšný ročník, ačkoliv oba nastupují v rozdílné pozici. Filipa Zadinu navíc v létě potkal přesun z Detroitu do San Jose, kde se musel popasovat s novým prostředím. „Já jsem se svojí sezónou spokojený. Z toho času, který jsem na ledě dostal, jsem vymáčkl, co šlo. Stojím si za tím, že jsem udělal dobrý krok. Pokud jste sledovali Detroit, tak hráči, se kterými bych bojoval o místo, strávili většinu ročníku na farmě. S odstupem času se na tu sezónu dívám pozitivně,“ prozradil křídelník Sharks. 

Naopak pro Lukáše Dostála se jednalo o první stabilní sezónu v NHL, během které zasáhl do 44 duelů. „My jsme z týmového hlediska měli výborný start vzhledem k tomu, že jsme měli hodně mladý kádr. Pak jsme ale bohužel někdy kolem Vánoc měli takový výpadek, ovšem závěr toho ročníku byl už zase poměrně dobrý. Z individuálního hlediska to byla obrovská zkušenost, protože to byla moje první plnohodnotná sezóna v NHL,“  popsal své dojmy z proběhlého ročníku. 


Pro Lukáše Dostála budou Betano Hockey Games speciálnější i kvůli tomu, že ve zdejším prostředí vyrůstal a má na něj, jak sám zmiňuje, skvělé vzpomínky. „Při příchodu mi hlavou proběhlo spoustu vzpomínek, titulů. Já jsem tu začínal už někde od přípravky a je to pro mě hodně nostalgické, protože jsem tu nebyl snad šest let,“ okomentoval příchod do Winning Group Areny prospekt Ducks. 

Pro hráče ze zámoří bude těžší se vyrovnat nejen s časovým posunem, ale také s širším kluzištěm. „Je to znát. Kdykoliv dostanu puk, tak mám více času na to, s ním něco udělat. To je asi ten největší rozdíl. Dalo by se říct, že se jedná spíš o pozitivní věc. Až si na to zvykneme, tak nám to bude určitě ku prospěchu,“ ujišťoval novináře Filip Zadina. 

Oba borci přiletěli ale skvěle naladěni a jsou nažhavení se poprat o své místo na finální soupisce. 

„Motivace je vždy, ať už se hraje kdekoliv. Tím, že bude turnaje v Praze, je samozřejmě o to větší,“ neskrýval nadšení rodák z Pardubic, na kterého navázal Lukáš Dostál. Ten však ukázal, že na věc pohlíží trochu jinak. „Já se budu soustředit především na své výkony, které chci předvést tady v Brně. Všechnu koncentraci přenáším na ty tři zápasy, které nás čekají, moc nechci rozebírat, co bude. Jsme tady tři gólmani a může se stát cokoliv.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

TÉMATA: A-tým