A-tým: Kluci byli šikovní, takže paráda, chválil spoluhráče po nájezdové výhře Dominik Kubalík

Výhra na úvod domácího světového šampionátu. Češi svedli s Finskem tuhý boj, který v pětašedesáti minutách nepřinesl gól, a tak rozhodovaly až nájezdy, v nichž národní tým rozhodl o zisku dvou bodů.

"Strašně důležité dva body, jsem rád, že jsme to zvládli. Atmosféra byla fantastická, takže si myslím, že jsme si za tím celý zápas šli a zasloužili si to," začal hodnocení duelu útočník Dominik Kubalík.

V úvodním dni mistrovství světa toho však stihl více. Ještě před zápasem totiž spěchal do porodnice, kde se mu narodila dcera Mia.

Na ledě pak byl důležitou součástí dobře fungujícího českého stroje. I když měl národní tým herní převahu, za nerozhodného stavu si musel neustále hlídat zadní vrátka. "Věděli jsme, že hrozí hlavně z protiútoků, na to jsme se snažili dát pozor. Moc jsme jim toho nedali, ale byl to hrozně těžký a urputný zápas," přiznal útočník.

Když dokázali Češi přeci jen dostat kotouč do sítě na konci druhé periody, branka nebyla po přezkoumání u videa uznána. "Snažili jsme se na to moc nemyslet a tlačit všechno do brány. Věřili jsme, že to zlomíme, nakonec jsme to zlomili, ale neuznalo se to, tak jsme se snažili dál. Myslím si, že ať to dopadlo, jak to dopadlo, vyhráli jsme, a to je důležité," má jasno Kubalík.

Na hrdinu nájezdového rozuzlení přitom ukázal bez váhání: "Rozhodlo to, že Dosty (Lukáš Dostál) byl fantastický, kluci dali góly a k tomu se nedá moc říct. Kluci byli šikovní, takže paráda."


TÉMATA: A-tým TOP obsah