A-tým: Srdnatý výkon chtějí všichni vidět, převaha byla markantní byl spokojený Rulík

Dva zápasy během dvou dní, dvě výhry. Česká reprezentace zvládla vstup do mistrovství světa a po otočce porazila Norsko 6:3. „Byla to první zkouška, kterou jsme zvládli,“ těšilo trenéra Radima Rulíka.

Úvod do zápasu vyšel na jedničku. Velký nápor a rychlá první branka. Jenže pak? Chyby v obraně a tři góly Norů za sebou. Podle trenéra bylo důvodem mírné odstoupení od ideálního styl hry.

"Chtěli jsme se konečně prosadit, protože jsme věřili, že to týmu pomůže, což se povedlo. Bohužel jsme potom malinko ustoupili od toho, co bychom chtěli hrát," připustil trenér.

V ten moment by se mnozí trenéři rozhodli odvolat gólmana. To ale nehrozilo. "Petrovi jsme dali důvěru. Problém jsme neviděli v něm, ale v naší hře," potvrdil Rulík.

Těsně před koncem třetiny však dokázal svým druhým gólem snížit Roman Červenka. Pomohlo nejen to, ale i pauza. "Pomohla nám. Řekli jsme si věci a zapracovali jsme na tom, abychom naši hru trochu urovnali," vysvětlil Rulík.

Aby toho nebylo málo, na začátku prostřední periody musel český tým ubránit oslabení tři na pět. I to se ale povedlo, a tak se mohla ukázat kvalita českého výběru.

"Klíčové bylo, že jsme na začátku druhé třetiny ubránili tři na pět. Tam kdybychom inkasovali, bylo by to hodně těžké. Všechna oslabení jsme uhráli, věřili jsme, že máme na to, abychom to otočili," dodal trenér.

Norové se logicky zatáhli do bloku a Češi dobývali. Střela za střelou a sekvence, kdy soupeř nevyjel ze svého pásma. "Naše převaha byla markantní. Nebylo to ale jednoduché, byl to houževnatý soupeř, který hrál hodně silově," ocenil trenér soupeře.

Ondřej Beránek však dokázal srovnat a v ten moment byla převaha Čechů konečně potvrzena brankou. "Vedení jim nahrávalo, ale mužstvo ukázalo morálku a charakter," potěšilo trenéra.

Ten se také v průběhu utkání zhrozil, to když se nešikovně složil Dominik Kubalík a musel odkulhat do kabiny. Nakonec se ale do zápasu vrátil a dohrál ho. "Nebylo to příjemné, chvíli jsme museli hrát na tři pravá křídla. Byl jsem rád, že to nebylo tak vážné. V jedné komerční pauze si to šel vyzkoušet, šlo to a pak to odehrál bez větších komplikací."

V poslední třetině se překlopilo vedení na českou stranu a tři byly potvrzeny gólem Libora Hájka a Ondřeje Paláta do prázdné brány. Konec dobrý, všechno dobré.

"Byla to první velká zkouška, ale když jsme vybírali tým, přihlíželi jsme právě na to. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale je to dlouhá cesta. Všichni chtějí vidět srdnatý výkon týmu, což se povedlo," zakončil Rulík.

TÉMATA: A-tým TOP obsah