A-tým: Rušno i v den volna. Pavelec se rozpovídal o gólmanech, doktor o Kubalíkovi

Trenérský štáb naordinoval týmu v neděli volno. Nebylo se čemu divit, dva zápasy ve dvou dnech, k tomu rozhozený spánek i stres k tomu. Na ledě se na tréninkové ploše objevili jen nehrající hráči, se kterými byl na ledě mimo jiné i trenér gólmanů Ondřej Pavelec. „Pět bodů, spokojenost,“ usmíval se před novináři.

Kubalík? Zůstává v turnaji, potvrdil doktor

Český tým se ve třetí třetině nadechoval k definitivnímu obratu, nicméně do práce se pět minut po začátku posledního dějství dostat doktor.

K zemi se totiž u mantinelu skácel útočník Dominik Kubalík, na první pohled měl pokrčenou nohu a z ledu se mu vůbec nechtělo. Ihned byl povolán doktor, a i s jeho pomocí dokulhal útočník Ottawy do kabin.

"Každému fanouškovi zamrazilo, tak mně také. Zranění vypadalo velice vážně," řekl v neděli doktor týmu Antonín Chochola.

Kubalík se však dostal do hry. V jedné z komerčních přestávek se zkusil projet a když to šlo, šel zpět do hry. "Po dohodě s ním jsme mu to povolili," potvrdil Chochola.

Je však jasné, že se Kubalík podrobil většímu vyšetření. Co z něj vzešlo? "Dominik utrpěl poranění v dolní části těla, ale nemělo by ho vyřadit z následujících dnů v turnaji. V této chvíli nemůžeme říct, jestli vynechá nějaký zápas nebo rozbruslení. Není to stav, který by ho natrvalo vyřadil z turnaje," dodal ještě Chochola.


Všechno je to týmová práce, těší Pavelce

Na odpoledním dobrovolném tréninku se objevila jen hrstka hráčů. Tým dostal po náročných dvou dnech volno, rozpohybovat se šli jen nehrající hráči i s gólmanem Karlem Vejmelkou.

"Nevím, jestli je ideální rotovat tři gólmany. Zápasů zase není tolik, aby byli v zápřahu všichni, stát se ale může cokoliv," vysvětloval.

Neznamená to však, že by byl Karel Vejmelka mimo dění. Naopak. "Karel hraje v týmu velkou roli. Turnaj není jen o zápasech, ale také o tréninku a vytvoření dobré party. Když budete mít v kabině třetího gólmana, který to nevezme za správný konec, může to ovlivnit ostatní. V našem případě to nehrozí, kluci spolu vychází skvěle," pochvaloval si Pavelec.

Karel hraje velkou roli, dotváří skvělou partu.

Ten měl v obou zápasech plnou hlavu myšlenek a práce. Zatímco v tom prvním pomáhal střelcům s odhalením slabin finského gólmana při nájezdech, v tom druhém se s trenéry shodnul na tom, že střídat Petra Mrázka po třech obdržených gólech nemělo smysl.

"Je to týmová práce. Radim Rulík má největší zodpovědnost. Pobavíme se, ale rozhodnutí musí udělat on. Co se skautování soupeře týče, snažím se pomoct. Kam by to mohlo jít, co brankář dělá, v čem je silný. Nájezdy jsou samostatná kapitola, tam mi pomáhá video kouč Kuba Zelenka. Z větší části je to jeho práce. Na mně je podat vše správným směrem a ve správný čas," zakončil.

TÉMATA: A-tým TOP obsah