A-tým: Máme nejlepší fanoušky na světě, shodují se Kaše a Beránek

Ondřej Kaše i Ondřej Beránek přispěli velkou měrou k tomu, že se v sobotu českému týmu podařilo otočit utkání proti Norsku. Velký podíl ale oba věnují pražskému publiku. „Máme nejlepší fanoušky na světě,“ smeknul Beránek.

To se potvrdilo už v první třetině. Ze stavu 1:0 rychle 1:3, to bylo daleko od ideálu. "První třetina se moc nepovedla, těžko úplně říct, co se tam stalo," přemítal Kaše. Rameny pokrčil i Beránek: "Náš tlak byl enormní, ale bohužel jsme dělali chyby, možná to bylo trochu v hlavě. Dělali jsme některé věci, které nebyly úplně v pořádku, pak z toho byly jejich góly."

Nicméně i v ten moment hala skandovala a fandila. "Fanoušci jsou fantastičtí, z jejich podpory jsme si vzali maximum. Hnali nás dopředu, vyhráli jsme i díky nim," smeknul Kaše.

Obří podporu vnímal i Ondřej Beránek. "Publikum nejde nevnímat, ale taky to asi ani nejde úplně popsat," usmál se. "Máme nejlepší fanoušky na světě. Bylo to famózní, moc jim na dálku děkujeme."

Fanoušci? Fantazie!

Právě útočník Karlových Varů přetavil snahu českého týmu ve druhé třetině v branku. To když ujel po pravém křídle, přesně propálil gólmana na bližší tyč a srovnal na 3:3.

"Je krásné dát gól při takové příležitosti. Moc si toho vážím, úplně mi to asi ještě nedochází. Bez nadsázky je to splněný sen," popisoval své dojmy.

Ve třetí třetině to pak bylo čekání na další český gól. "V kabině jsme zachovali klid a před třetí třetinou jsme věděli, že to zvládneme," narazil Kaše na to, že Češi ze svého sebevědomí neustoupili ani o píď.

Poté, co se z brankoviště prosadil Matěj Stránský, bylo víceméně jasno. "Jo, pak už bylo vidět, že si za tím fakt jdeme. Definitivně jsme si to vzali na naši stranu," souhlasil Kaše.

Neznamená to však, že by se jednalo o lehký zápas. Ba naopak. "Byl to super týmový výkon. Nesmírně důležitá výhra, která ještě dodá sebevědomí," uznal Beránek.

A teď už nezbývá než se nachystat na pondělní utkání se Švýcarskem.

"Bude to velmi těžký zápas. Snad budeme pokračovat v tom, co jsme nastolili," zadoufal Ondřej Kaše.

TÉMATA: A-tým TOP obsah