A-tým: Pořád máme co zlepšovat, říká Palát. Sedlák se dívá dopředu

Náročná šichta, ale s dobrým koncem. Český výběr zvládnul utkání proti Dánsku 7:4 a mohl být spokojený. Sedm gólů značí solidní produktivitu, tři body byly povinností, kterou bylo třeba splnit. „Body se počítají,“ těšilo Ondřeje Paláta.

Zápas přitom nezačal úplně ideálně. Češi neproměnili přesilovku pět na tři a obecně působili pomalejším dojmem. Navíc šlo Dánsko do vedení.

"Začátek nebyl nejlepší, nešlo nám bruslení ani nahrávky," uznal Ondřej Palát. Podobně to viděl i Lukáš Sedlák. "První třetina byla taková nemastná, neslaná."

Potvrdilo se tak, že s dánským výběrem má Česko dlouhodobě potíže. A taky to, jak platí okřídlená fráze o vyrovnávajícím se hokeji.

"Je to těžké. Hrát proti takovým týmům je snad ještě těžší než hrát proti silnějším soupeřům. Všechny týmy mají kvalitu, nedá se říct, že někomu musíme nadělit desítku," uznal i Palát.

Zdánlivě prvním krokem mělo být zvýšení skóre na 3:1 díky gólu Lukáše Sedláka. "Věděl jsem, že to Ondra Kaše takhle dělá. I on sám mi to říkal, věděl jsem, že to zkusí. Vyšlo to! Kdybych to nečekal, asi bych jel někam jinam," smekl před svým spoluhráčem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český hokej (@ceskyhokej.cz)

Dánové pak sice srovnali, ale doplatili právě na to, jak otevřeně se s Čechy snažili hrát.

"Nepřišlo mi, že by byli extra defenzivní. Snažili se hrát hokej, pak jsme toho využívali," vypozoroval Sedlák. "Já osobně jsem zůstával v klidu. V první třetině jsme měli šance, ve druhé taky. Sice jsme dostali první gól, ale pořád jsem měl pocit, že to dobře dopadne."

A taky že ano, Česko se díky parádní třetí třetině mohlo radovat ze tří bodů. "Užíváme si to, je to paráda. Hlavně, že vyhráváme, dnes to bylo nesmírně důležité," dodal Palát.

On i Sedlák ale dobře ví, že je stále co zlepšovat. "Pořád je ve hře hodně chyb, které musíme zlepšit. Máme ale tři , to se počítá," odfrknul si útočník New Jersey.

Spokojený byl nakonec i kapitán Pardubic. "Zatím můžeme být celkem spokojení. Pořád jsme ale jen na začátku, to nejdůležitější nás čeká. Nezbývá, než jít pořád dopředu, což se nám zatím daří," zavelel na závěr.

TÉMATA: A-tým TOP obsah