A-tým: Českou hokejovou reprezentaci posílí na domácím MS útočník Martin Nečas

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd potvrdil, že národní tým na domácím mistrovství světa 2024 posílí Martin Nečas. Pro útočníka Caroliny Huricanes, který poslední čtyři sezony odehrál v NHL, půjde po MS 2018 o druhou účast na světovém šampionátu.

V noci na dnešek vypadla z playoff Stanley Cupu Carolina Huricanes a sezona NHL tak skončila i pro Martina Nečase.

S českým útočníkem se hned spojili generální manažer Petr Nedvěd a asistent Martin Havlát.

"Martin Nečas dnes prošel zdravotní a výstupní prohlídkou v klubu a hned, jak to bylo možné, nasedl do letadla směr Praha. K týmu by se měl připojit v sobotu, o jeho zařazení do zápasové sestavy pak bude záležet na dohodě s trenéry," řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. "Patří k nejlepším hráčům Caroliny, čekáme od něj to samé, je rozdílový hráč."

Letadlo s Martinem Nečasem by mělo přistát v Praze na letišti v průběhu sobotního dopoledne.

"Trénink Martin nejspíš nestihne. Jakmile se k týmu připojí a budeme vědět, že vše klaplo podle plánu, oznámíme i jméno hráče mimo soupisku, který s námi už dále trénovat nebude," dodal Nedvěd. "Martin má obrovskou motivaci, moc se těší. I z toho důvodu udělal zdravotní prohlídku velmi rychle."

A co případné čekání na další posily z NHL? "V noci nás čeká další duel Bostonu, uvidíme, jak to dopadne. Případně jsme překvapeni čekat až na sedmý duel této série," potvrdil Nedvěd. 

foto: Reuters

TÉMATA: A-tým TOP obsah