A-tým: Měli jsme celý zápas pod kontrolou, těšilo Romana Červenku

Skvělý výkon od první minuty vyšperkovaný nulou v zádech. Češi skolili rozjeté Rakušany 4:0 a v tabulce skupiny A se ujali první pozice. Jak výkon zhodnotil kapitán národního týmu?

Po zisku bodu s Kanadou a skalpem Finů vyzvali Rakušané domácí Česko. Tentokrát ale favorita nedokázali zaskočit, naopak národní tým kontroloval vývoj duelu a zvítězil přesvědčivě 4:0.

"Musím říct, že jsme konečně vstoupili do toho zápasu dobře. Od první minuty nám šly nohy, vytvořili jsme si dost šancí, i když to tam nenapadalo, ale myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou," začal s hodnocením kapitán Roman Červenka.

Vyzdvihl přitom práci Petra Mrázka, který v duelu zapsal 21 zákroků a čisté konto. "Chytal výborně. Pro ty gólmany to je těžké, když nejsou v takovém zápřahu. My ale víme, že máme výborné gólmany a můžeme se opřít o oba," chválil spoluhráče zkušený útočník.
Pozornost domácí reprezentace se nyní ubírá na další zkoušku, kterou představují Britové. Co by mohlo být podle Romana Červenky klíčem k úspěchu? "Budeme do utkání chtít dobře vstoupit a kontrolovat celý zápas, abychom ho zvládli za tři body. Jestli to skončí vysokým výsledkem, nebo malým, pro nás je důležitá výhra."



TÉMATA: A-tým