Národní tým na domácím MS posílí útočníci David Pastrňák s Pavlem Zachou

Trenéři české hokejové reprezentace mohou doplnit soupisku na domácím mistrovství světa o dvě další posily z NHL. Na domácí světový šampionát přicestují útočníci Bostonu Bruins David Pastrňák s Pavlem Zachou. Oba hráči v neděli absolvovali zdravotní prohlídku a klub je následně pro světový šampionát uvolnil.

Pastrňák se Zachou by ještě v neděli měli odletět z Bostonu směrem do české metropole. "David Pastrňák s Pavlem Zachou projevili po vypadnutí Bostonu z playoff velký zájem na mistrovství světa dorazit. Zdravotní prohlídky proběhly bez komplikací a klub tedy oběma hráčům umožnil start na letošním světovém šampionátu," řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Na letišti v Praze by mělo letadlo s oběma českými útočníky přistát v průběhu pondělí.

"Pondělní trénink ještě David s Pavlem s největší pravděpodobností nestihnou. Poprvé by se měli na ledě objevit v úterý během ranního rozbruslení před utkáním proti Kanadě. Jejich případné zařazení do zápasové soupisky bude na rozhodnutí trenérů," dodal Nedvěd.

David Pastrňák si v Praze připíše pátou účast na světovém šampionátu. Nejproduktivnější český hráč NHL v této sezoně byl součástí i bronzového týmu na MS 2022 ve Finsku. Pavla Zachu, který velkou část sezony odehrál v jedné formaci právě s Pastrňákem, v O2 areně čeká premiérová účast na MS.

TÉMATA: A-tým TOP obsah