A-tým: Hymna? Na to nikdy nezapomenu, zářil Kubalík. Jsem mistr světa a táta, radoval se

Dominik Kubalík se ze začátku turnaje zastřeloval, načež se ale dostal do velké formy a stejně jako loni byl jedním z největších tahounů národního týmu. Tentokrát ho během šampionátu ale čekalo více překvapení. Nejen, že získal titul mistra světa, před prvním utkáním se mu dokonce narodila dcerka.

V posledních minutách při těsném vedení Česka 1:0 našel Dominik Kubalík ještě sílu na vyhození kotouče, čímž navíc nastartoval Davida Kämpfa ke gólu do prázdné. "Nebylo energie na nic většího. Hlavně tam skočit, dostat to co nejdál od brány tak, aby to bylo mimo ohrožení," popisoval.

Finálovou pohádku přitom napsal zlatým písmem do dějin David Pastrňák, jenž až v polovině třetí periody otevřel skóre. "Někde tam nahoře to bylo napsaný. Pasta přijel, Pasta rozhodnul. Za Pastu jsem hrozně rád, chtěl to zlomit a zlomil to v pravý čas. Ti kluci z NHL nám samozřejmě pomohli. Ten tým šlapal a díky nim byl ještě lepší. Zachič rozhodl čtvrtfinále, Pasta dnes, proto přijeli a vyšlo to," radoval se.

„Nevím, jaké to je vyhrát Stanley Cup, ale mistrovství světa doma před vlastními fanoušky... to je nejvíc.“

Po nepovedené sezoně na klubové úrovni si sám Dominik Kubalík spravil chuť a slaví titul mistra světa: "Obrovské zadostiučinění! Na tu sezonu už jsem i zapomněl," smál se a pokračoval: "Nevím, jaké to je vyhrát Stanley Cup, ale mistrovství světa doma před vlastními fanoušky... to je nejvíc."

Šestnáct zemí se rvalo o zlaté medaile, co však zdobilo hru Česka? "Bojovnost, skvělá parta, jeden za druhého. Jsou to otřepané fráze, ale ono to tak je. Musí si vše sednout a ono se to na ledě potom ukáže. Hráli jsme jeden za druhého a měli skvělou partu."


"Navíc před rodinou se rvete o výhru ještě víc. Víte, že v tom nejste sami. Známých bylo víc, člověk si to užívá, je to nepopsatelné," váží si Kubalík.

Oslavy jsou samozřejmě na plánu i s fanoušky, a to v pondělí od 17 hodin na Staroměstském náměstí. Jak budou probíhat? "Už tady jsou nějací experti, co něco vyhráli a vědí, jak to chodí. Kluci z Třince nebo vítězové Stanley Cupu. Sám jsem na to zvědavý," smál se útočník Česka.

Co bude nejsilnějším momentem, na který bude Kubalík vzpomínat? "Hymna po vítězství ve finále. Ale těch věcí bylo víc. Když začala skákat celá hala při opravě plexiskla, to hráče nakopne maximálně. Těžko vybrat jen jednu věc, předávání poháru samozřejmě taky. A překvapilo mě, že pohár zas tak těžký nebyl. Párkrát jsem si ho zvládl potěžkat," popisoval s úsměvem na tváři.

„Když začala skákat celá hala při opravě plexiskla, to hráče nakopne maximálně.“

Přitom byl národní tým po Českých hokejových hrách kritizovaný, ale svými výkony na mistrovství světa si vysloužil obdiv všech fanoušků po celém Česku: "Tam se ten tým ještě budoval. Sedalo si to a sedlo si to takhle. Stal jsem se tátou a mistrem světa," narážel Kubalík na narození dcery. Mia přišla na svět před úvodním duelem s Finskem a za 16 dní se z jejího tatínka stal mistr světa...

TÉMATA: A-tým TOP obsah