Draft PWHL: Vybrány tři Češky, Pejšovou ze sedmého místa bere Boston

Hned tři české hráčky byly vybrány v historicky druhém draftu zámořské ligy PWHL. Boston si vybral Danielu Pejšovou, Minnesota Kláru Hymlárovou a Toronto Noemi Neubauerovou.

V průběhu sezony se jednadvacetiletá obránkyně Daniela Pejšová objevovala na pomezí prvního a druhého kola. Odhady se nakonec ukázaly jako velmi přesné, jelikož na řadu šla ve druhé rundě hned jako první, tedy celkově sedmá. A jako první Evropanka a nejmladší hráčka!

Jedna z klíčových hráček českého národního týmu míří do Bostonu, který jevil velký zájem. Aby mu Pejšová neunikla, vzdal se třech svých výběrů, které poslal do New Yorku, jemuž sedmá pozice původně náležela.

"Ahoj Bostone! Jsem moc šťastná a nadšená, až se na podzim v Bostonu ukážu. Nemůžu se dočkat, až sezona začne," ohlásila se krátce po draftu česká hráčka, která působila několik posledních sezon ve Švédsku, fanouškům.

Ve třetím kole pak byla z celkové patnácté pozice vybrána Klára Hymlárová (25 let), která míří do Minnesoty za Denisou Křížovou.

Za sebou má pět sezon na americké univerzitě v týmu St. Cloud State, kde stabilně podávala dobré výkony. Skauty Minnesoty pak zaujala nejen na letošním mistrovství světa, kde kromě urputné defenzivní práce v sedmi zápasech také dala jeden gól a na dva přihrála, ale také tím, že její univerzita se nacházela přímo u metropole Minneapolis.

Draft vyšel i Noemi Neubauerové, kterou si ze 30. místa vybralo Toronto. Česká útočnice se tím i zapsala do historie, je první Evropankou v sestavě týmu vůbec.

Za oceánem již působila, a to na univerzitách. V uplynulé sezoně ale hrála ve švédském Brynas, kde se v 36 utkáních gólově prosadila hned třináctkrát, čímž se v klubové tabulce zařadila na třetí místo. 

TÉMATA: Ženy TOP obsah