Týden hokeje - září 24 - sky

Trenérský seminář? Oceňuji otevřenost, chválí Filip Pešán

Ve středu dopoledne se v útrobách hotelu Stages konala schůze s reprezentačními trenéry, přičemž pozvánku obdrželi hlavní trenéři z "extralig" - tedy z mužské, juniorské, dorostenecké i 9. tříd. Nechyběl tak ani trenér Liberce Filip Pešán.

Tématem schůze bylo vyhodnocení letošních světových šampionátů seniorů a hráčů do 18 let a nastínění spolupráce klubových a reprezentačních trenérů v další sezoně.

Realizační tým národního týmu poskytl ostatním trenérům analýzu hry z vítězného mistrovství v Praze. V hotelu Stages Radim Rulík demonstroval svou taktiku na mnoha herních situacích.

Týden hokeje - září 24 - square

Právě tohle Filipa Pešána, někdejšího reprezentačního trenéra, velmi zaujalo.

"Jsem nadšený z toho, že trenéři národního týmu bez jakýchkoliv okolků nabídli a odhalili svoje know-how všem přítomným trenérům tak, aby to pomohlo celému hokeji," potěšilo ho.

Rulík a spol. si totiž neschovali svoje poznatky do šuplíku. Naopak, se všemi trenéry reprezentací mají pravidelné schůze, aby reprezentační výběry byly na stejné vlně.

"Ukázali celý svůj playbook, všechny detaily. Za mě to je super ukázka toho, jak by se mělo v hokejové společnosti pracovat," dodal ještě Pešán. "Měli ukázky, ke všemu se vyjádřili. Přitom to byly celkem intimní hokejové věci, tohle se často nestává."

Jedním z témat byla komunikace na ledě. Na tento aspekt narážel v přípravě na MS také Radim Rulík. A motivem to bylo i tentokrát.

"Na komunikaci se snažím pracovat už deset let. A pořád se to úplně nedaří, byť v klubu vidím zlepšení," přikývl Pešán.

Byť stál za kormidlem reprezentací, trénoval ve Švýcarsku a dlouhodobě v Liberci, není vševědoucí, a tak se podobných schůzi rád zúčastňuje. "Bylo to velmi užitečné. Pár detailů si určitě přeberu," zakončil.

TÉMATA: TOP obsah Trenér

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky