Díky kempu máme čas vypilovat malé detaily, raduje se Carla MacLeodová

České hokejistky se sešly na tréninkové kempu v Praze, kde se soustředí na zdokonalení techniky a připravují se na nadcházející sezonu, jejímž vyvrcholením bude mistrovství světa v Českých Budějovicích. „Tenhle kemp je příležitostí vidět spoustu rozdílných hráček z Česka, zjistit, koho máme k dispozici,“ popisovala v rozhovoru pro ceskyhokej.cz trenérka Carla MacLeodová

Pětidenní tréninkový kemp odstartoval v sobotu 20. července, nyní tak mají hokejistky za sebou první půlku. "Tenhle kemp je příležitostí vidět spoustu rozdílných hráček z Česka, zjistit, koho máme k dispozici. Našim úkolem pak bude sestavit národní tým. Je to taky příležitost k tomu se trochu zastavit a zapracovat na dovednostech, díky kterým můžeme být ještě trochu úspěšnější. Je to skvělý kemp a díky němu vidíme, jak na tom holky jsou," přiblížila hlavní trenérka Carla MacLeodová.

Kemp je určený pro seniorskou reprezentaci, tým, ve kterém je dohromady 36 hokejistek, však doplnily i juniorské hráčky, které jsou součástí projektu Future Olympians U19.

"Chceme, aby všechny dívky v Česku měly příležitost hrát hokej. Když se podíváte na projekt Future Olympians, tak je opravdu pozoruhodné, jak dobré mladé hráčky tam jsou. A když je dáme na ledě dohromady se zkušenějšími hráčkami, tak je to win-win situace pro obě skupiny. Ty mladší vidí, jaké to je dostat se na takovou úroveň, a starší to nakopne," vysvětlila MacLeodová, proč je spojení prospěšné pro všechny zúčastněné.


Panuje sice velké horko, ale hráčky mají k dispozici skvělý servis, díky kterému se mohou soustředit jen na hokej. Kanadská trenérka v českých službách ještě dodala, že zaměření kempu není nikterak herní nebo taktické, hráčky se spíš snaží zdokonalit své dovednosti tak, aby mohly rozhodovat zápasy.

"Soustředíme se hlavně na led a na malé detaily. Je pro nás někdy těžké dát gól, takže pracujeme na tom, abychom se v zápasech více trefovaly. Ale taky trénujeme obranu," popsala průběh tréninků. "Jsou to zkrátka takové malé kousky ze hry, na co se nejvíce soustředíme, jelikož když se rozeběhne sezona, tak pak už na takové pilování nezbývá tolik času. Taky je důležité, abychom pracovaly jako tým."

Je důležité, abychom pracovaly jako jeden tým!

 Tréninky na ledě jsou doplněné těmi v posilovně, díky kterým je příprava na nadcházející ročník komplexní.

Hráčky účastnící se kempu rozhodně nezahálejí a trénují několikrát denně. "Máme tady skvělé prostředí a holky vědí a rozumí tomu, proč je tady takový zápřah. Věří nám a my je respektujeme, což je hodně důležité. Ony vědí, že je nepřepracujeme, ale zároveň si z tohohle kempu chceme odnést co to půjde," řekla MacLeodová v pondělí, kdy hráčky absolvovaly celkem čtyři tréninky.

Minulá sezona českých hokejistek přinesla hned několik úspěchů:. A-tým na mistrovství světa skončil na čtvrtém místě a juniorky vybojovaly stříbro. Ženský hokej je tak na cestě vzhůru, ale to neznamená, že lvice nemíří ještě výš. "Jsem součástí týmu už dva roky a jsme vážně pyšné na to, co jsme dokázaly. Nicméně vždycky chceme být ještě lepší a míříme k další příležitosti, takže nepřestáváme tvrdě pracovat, protože chceme být v nadcházející sezoně ještě lepší," uzavřela trenérka národního výběru.

TÉMATA: Ženy TOP obsah