U17: Druhý den, druhý zápas, druhá výhra. Češi porazili Švýcary 4:1

Český tým do sedmnácti let zvítězil i ve druhém utkání proti domácím ve švýcarském Davosu. Tentokrát to nebyly takové nervy jako ve středu, Češi si se stejným soupeřem tentokrát poradili poměrem 4:1.

Hned třináctá vteřina utkání naznačila, jak bude první třetina vypadat. Za vyhození puku mimo hrací plochu byl vyloučen Kimi Sutter, tím začaly dlouhé minuty, kdy se velmi často přerušovalo. Do patnácté minuty byli vyloučeni další tři hráči, často byl k vidění také ofsajd či nepřesné přihrávky.

Zmar obou týmů zvýraznila česká střídačka, které se těsně před koncem třetiny nepodařilo vystřídat dle pravidel, a tak šla opět do čtyř.

Český tým mohlo při odchodu do kabin mrzet zejména to, že nedokázal využít hned tři přesilové hry.

První pětiminutovka druhé periody nabídla nejprve velkou šanci Švýcarů, kterou ale uhasil gólman Martin Psohlavec. Hned o pár desítek vteřin později padl první gól utkání, nahozený puk za bránu vrátil do brankoviště šikovně David Huk a šanci proměnil v branku Jan Kerbler.

foto + fotogalerie: Ronald Hansel

Češi se pak ujali otěží utkání, k vidění byla další tutovka i gól. Český tým předvedl hezkou akci od středního pásma až do mezikruží soupeře, odkud gólmana soupeře švihem propálil Ondřej Ruml.

Švýcaři však rychle dostali příležitost vrátit se do zápasu, a to díky přesilovce. Tentokrát už nepohrdli. K puku se dostal mezi kruhy nikým nehlídaný Sutter, který překonal Psohlavce.

Tento scénář se opakoval za pár sekund později, tentokrát se ale role prohodily. Petr Hanyš vystřelil v přesilovce od modré čáry a puk se zastavil až v síti. Češi tak odjížděli do kabin za stavu 3:1 v jejich prospěch.

Hned ze začátku posledního dějství se do velkých dvou šancí dostala parta trenéra Františka Ptáčka, ale ani jedna ze situací gólovou radost nepřinesla.

Zhruba když zbývalo deset minut do konce zápasů se opět začalo často přerušovat i vylučovat, a to jen na domácí straně. Češi však oslabení ubránili, stejně jako situaci, kdy měli Švýcaři šest bruslařů. Vítězství gólem do prázdné klece pečetil Dominik Řípa.

ŠVÝCARSKO - ČESKO 1:4  (0:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 34. Sutter (Achmedov, Fueter) - 25. Kerbler (Huk), 33. Ruml (Tomek, Katolický), 36. Hanyš (Huk, Ruml), 60. Řípa (Vlk)

Švýcarsko: Ziegler (Zambelli) - Achmedov, Thoma, Mukuna, Favre, Castiglioni, Guzzi, Hert, van Gessel - Berger, Troxler, Sutter - Lutz, Sauthier, Marsden - Fueter, Bouvard, Bosshard - Ulrich, Liniger, Reist
Česko: Psohlavec (Charvát) - Kachlíř, Vaněček, Ruml, Nedorost, Reisnecker, Kůrka, Kamas - Hečko, Tomek, Katolický - Slavík, Huk, Kerbler - Hrček, Sekanina, Klaus - Vlk, Řípa, Weiss - Hanyš

TÉMATA: U17 TOP obsah