U17: Český tým vyhrál nad Švýcary i napotřetí, tentokrát 4:0

Velmi dobrý pocit mohou mít hráči i trenéři ze švýcarského minikempu, ve kterém porazili domácí tým i na třetí pokus. Tentokrát nejjednoznačnějším rozdílem 4:0.

To, že čeští mladíci chtějí dokráčet ke stoprocentní bilanci, se ukázalo hned na začátku zápasu. Stačily dvě minuty na to, aby Šimon Katolický otevřel střelou z mezikruží skóre, proměnil tak zároveň první přesilovku v utkání.

Švýcaři pak zabrali, početní výhodu dostali k dispozici i oni, nicméně jejich tlak a pěkný úsek přerušily dvě vyloučení v rychlém sledu, Češi však vedení nenavýšili, byť Martin Hečko trefil tyč.

Švýcarům pak zachutnal i začátek druhé periody. Drtivá část hry se odehrávala v české třetině, ale domácí tým nedokázal ze svých hokejek vykoumat nic kloudného. Aby toho nebylo málo, ve 32. minutě přišel už druhý trest pro domácí za špatné střídání.

foto + fotogalerie: Ronald Hansel

Přesilovku sice Češi nevyužili, ale gól vstřelili chvíli poté. Po přechodu přes střední pásmo se Matěj Weiss snažil žabkou najít Tobiáše Sekaninu, ten šikovně přiťuknul Janu Hrčkovi, který nikým nehlídaný zvýšil skóre.

Do konce druhé třetiny se pak nic podstatného nestalo, hra se kouskovala a Švýcaři působili opařeným dojmem.

O tom, kdo v pátek vyhraje, se rozhodlo hned na začátku třetí periody. V čase 43:32 se po pěkné souhře prosadil opět Hrček.

Čechům se ve třetí třetině hodně dařilo pronikat do šancí, ale chyběl kousek či dobře reagoval gólman domácích Kunz.

Na jednu z dalších akcí ale nestačil. Jeden z českých útočník ujel po pravém křídle oběma švýcarským bekům a kotouč poslal před bránu Dominiku Řípovi, který stál rázem přímo před Kunzem. Zachoval ale chladnou hlavu a blafákem ho překonal.

Češi tak ze Švýcarska odjíždí se třemi výhrami ze tří utkání, po výhrách 4:3 a 4:1 přišel další čtyřgólový nášup, tentokrát s čistým kontem.

ŠVÝCARSKO - ČESKO 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Katolický (Tomek), 35. Hrček (Sekanina, Weiss), 44. Hrček (Sekanina, Kachlíř), 55. Řípa (Klaus, Hečko)
Švýcarsko: Kunz (Ziegler) - Achmedov, Thoma, Mukuna, Favre, Castiglioni, Guzzi, Hert, van Gessel - Troxler, Bouvard, Sutter - Achermann, Sauthier, Dubé - Bosshard, Grossniklaus, Kriesi - Ulrich, Liniger, Lutz
Česko: Charvát (31. Psohlavec) - Ruml, Kachlíř, Vaněček, Nedorost, Kůrka, Kamas, Reisnecker - Katolický, Tomek, Slavík - Kerbler, Huk, Hanyš - Klaus, Řípa, Hečko - Weiss, Sekanina, Hrček - Vlk

TÉMATA: U17 TOP obsah