Sky – KV 7. 11.

U18: Stříbrný kapitán po finále neskrýval zklamání. Na kluky jsem moc hrdý, říká Poletín

Zklamání i přes velký úspěch. Tak by se daly popsat tváře českých hokejistů po prohraném finále Hlinka Gretzky Cupu 2024 s Kanadou. Jediným českým střelcem, který se v duelu prosadil, byl kapitán Tomáš Poletín. Jeho přesná rána osm sekund před koncem už ale na výhře javorového listu nic nezměnila.

Národní tým do osmnácti let zažil na turnaji první porážku. Bohužel v tu nejméně vhodnou dobu, ve finále. "Hrozně to bolí, první prohra bohužel přišla v ten nejhorší moment. Těžko se to hodnotí," potvrdil zklamaný kapitán.

"Bylo to finále, oba týmy do toho daly, co mohly. A takhle to ve sportu je. Štěstěna se přikloní na jednu stranu. Bohužel dnes na tu kanadskou. Nezbývá než se s tím smířit, pogratulovat jim a soustředit se na další práci," srovnával duel s těmi ostatními. "Šli jsme do toho naplno, neřekl bych, že nás něčím překvapili. Ale přiklonilo se to na jejich stranu."

Square - KV - 7. 11.

Týmu se nedařilo v první třetině střelecky, šance na gól by přitom byly, a to velké. To by ale nesměla za zády soupeřova gólmana nesměla stát dobře postavená tyč, kterou čeští hokejisté jen během úvodních dvaceti minutě trefili třikrát. "Bohužel jim to tam napadalo, nám ne. Možná měli trochu více štěstí. My jsme šance měli. Myslím, že jsme si zasloužili dát alespoň dva góly, bohužel to tam ale nespadlo," sdělil Poletín.

"Je to poslední třetina na turnaji, musíme do toho dát vše," prozradil ještě, co si hráči říkali v kabině před poslední třetinou. "Myslím, že jsme do toho dali, co jsme mohli. Turnaj je ale strašně fyzicky náročný, a to se na nás nejvíc podepsalo."

Právě on nakonec snížil, ale až v čase 59:52, osm sekund před koncem. "Byla to taková malá naděje, ale bohužel to ničemu nepomohlo, stejně jsme prohráli," zhodnotil smutně svou trefu. Ta sice vykřesala jiskru naděje, do konce už ale nezbývalo ani deset sekund, Češi by museli vyhrát buly na středu a okamžitě se tlačit do branky. Nestalo se, buly se prohrálo a Kanada slavila. "Když chcete vyrovnat, musíte věřit až do konce. Je to o náhodě. My věřili, ale nevyšlo to," pokračoval Poletín.

Stříbrnou medaili na rozhovoru po zápasu už na krku neměl. Přiznal ale, že i přes prohru ve finále se jedná o velký úspěch. "Teď to strašně bolí. Na kluky jsem ale moc hrdý, jak jsme tenhle turnaj odehráli. Bylo to neskutečné, všem za to chci strašně moc poděkovat. I za podporu, kterou jsme dostávali z Česka. Lidi koukali, přestože se hrálo v nočních hodinách. Hrozně si vážím toho, co jsme tu dokázali, a zkušeností, které jsme tu získali," uzavřel.

TÉMATA: U18 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek