U16: Nejmladší reprezentaci čeká první turnaj, vydá se do Salcburku

Po celém létě se dočkala i nejmladší reprezentace do šestnácti let! Zatímco některé výběry absolvovaly kempy už v červnu či červenci, „šestnáctka“ čekala. Dočká se na konci srpna, kdy na testování naváže výjezd do Rakouska.

Mladíci se sejdou 23. srpna, a to ve dvou skupinách. Ta, která bude pokračovat do Salcburku, absolvuje testy na FTVS, načež absolvuje tréninky na ledě i na suchu, v programu je i modelové utkání.

Ti, co na turnaj nepojedou, také projdou testy a činností na ledě i na suchu. Zatímco pro ně akce další den končí, pro první výběr je naplánováno pokračování.

25. srpna ráno odjedou mladíci do rakouského Salcburku, kde je až do středy čekají dny plné tréninku. Právě ve středu je v plánu první duel, a to proti Slovensku. V dalších dvou dnech se Češi střetnou s výběrem tamní akademie Red Bull - nejprve proti týmu do dvaceti let, pak proti celku do osmnácti let. Dle výsledků se pak sehraje duel o umístění.

Program reprezentace

středa 28. srpna 2024
18:00 Česko - Slovensko

čtvrtek 29. srpna 2024
17:00 RB Salcburk U20 - Česko

pátek 30. srpna 2024
14:00 RB Salcburk U18 - Česko

sobota 31. srpna 2024
10:00 nebo 13:00 duel o umístění

Nominace reprezentace

Brankáři:

Jaroslav Martínek (BK Mladá Boleslav), Václav Osvald (HC Škoda Plzeň), Kryštof Štěpánek (HC Slavia Praha)

Obránci:

Adam Hynek (Valašský hokejový klub), Matyáš Tureček, Dominik Novák (oba Bílí Tygři Liberec), Oliver Andrle (Malmö, SWE), Adam Konvalinka (Piráti Chomutov), Matiáš Piskač (HC Světlá nad Sázavou), Denis Korhoň (HC Olomouc), Jiří Gombár (HC Energie Karlovy Vary)

Útočníci:

Matěj Kučera, Šimon Šejc, Adam Němec, Petr Hörnig (všichni Bílí Tygři Liberec), Michal Hartl (HC Kometa Brno), Maxmilian Mareš (HC Vítkovice RIDERA), Jakub Kyncl, Jonáš Vaníček (oba HC Energie Karlovy Vary), Dominik Drábek (HC Dynamo Pardubice), Denis Viedmann (Lausanne, SUI), Štěpán Stejskal (Davos, SWE), Eliáš Matoušek (HC Škoda Plzeň)

Realizační tým:

Manažer: Petr Jonák 
Hlavní trenér: Marek Melenovský
Asistenti trenéra: Tomáš Andrys, Libor Procházka
Trenér brankářů: Tomáš Duba
Videotrenér: Josef Janča
Lékař: Vilém Černý
Kustodi: Jakub Janča
Fyzioterapeutka: Barbora Dvořáková
Skills trenér: Aleš Hybner

TÉMATA: U16 TOP obsah