Sky – KV 7. 11.

Tejralová vede nadějné hokejistky. Jsem z toho nadšená, usmívá se

Aneta Tejralová, to není jen hráčka elitní hokejové ligy v zámoří a kapitánka národního týmu, ale také mentorka a trenérka mladých hokejistek. Nedávno vedla kemp Holky na led, kromě toho je pravidelně součástí realizačního týmu výběrů Future Olympians. „Jsem z toho nadšená,“ září spokojeností.

Akcí, do kterých se Tejralová zapojuje, je skutečně hodně. Kemp Holky na led v Liberci byl kapacitně naplněn, projektu Future Olympians se i s její pomocí velmi daří.

"Jsem z toho strašně nadšená. Tyhle projekty jsou super, co bych za to já při svých začátcích dala! Financuje to svaz, rodiče do toho nemusí dávat nic. Holky se hýbou, získávají lásku k hokeji a taky se trochu více socializují a seznámí s jinými hokejistkami," jmenuje Tejralová plusy.

Square - KV - 7. 11.

A prozrazuje, na co se obvykle na kempech celý realizační štáb specializuje. "Snažíme se s holkama dělat hodně věcí na dovednosti. Líbí se mi, jak na tom jsou. Máme tam plno šikovných hráček," chválí je Tejralová.

Doplňuje ale, že hodně záleží na tom, o jakou akci jde. Future Olympians má výběry do 19 a 15 let, akce Holky na led je zase věnována těm nejmenším. Pro představu, zmiňovaný kemp v Liberci byl pro hráčky narozené v letech 2012-2014.

"Ráno se sejdeme, trochu se seznámíme a prolomíme ledy. Většinou pak jdeme do dvou skupin, dáváme si rozcvičku a pak jdeme na led. Druhá skupina si to akorát prohodí. Míváme stanoviště, holky se točí. Taky ale musíme myslet na to, aby to nebyla žádná divočina a aby se holky nějak nezranily. Spíše je to formě zábavy," popisuje Tejralová klasický den na kempu Holky na led.

Jinak je to pochopitelně u starších hráček, které už hokej delší dobu hrají. A jiné je to pochopitelně i pro Tejralovou, byť si za rok, kdy se na akcích podílí, vybudovala i jisté trenérské dovednosti.

"Pořád si na to trochu zvykám. Minulý rok to bylo poprvé. Je to náročné, ale užívám si to. Z pozice hráčky vidíte možná něco jiného než trenérka, tak je super vyzkoušet si obě role. Jsem moc ráda, že jsem tuhle šanci dostala," dodává a přikyvuje, že role trenérky ji láká. "Dokáži si to do budoucna představit, fakt mě to baví."

"Jsem ráda, že holkám můžu něco předat."

Tejralová je jednou z osobností, které se na vývoji českého ženského hokeje podílí. Novým členem pro Future Olympians se stal například někdejší vynikající hokejista Michal Birner, zapojuje se také Dušan Andrašovský, jehož hráčská kariéra je také velmi bohatá.

"Pro holky je to super. Kluci vejdou do šatny a vidíte, jak jsou holky nadšené. Nejsou vůbec nervózní, byť jde z kliků samozřejmě respekt. Je pro ně ale super vidět, že i takhle zkušení lidé s velkými kariérami mají zájem o jejich posun," říká hráčka Ottawy.

Koneckonců, i ona se těší velkému respektu. Na první místo však dává celý tým. "Všichni trenéři jsou otevření, tvoří se dobrá parta, mají kvalitu, navíc si hodně radíme. Já osobně se pořád na něco ptám," usmívá se. "Jsem ráda, že se můžu těchto akcí zúčastnit a holkám něco předat."

TÉMATA: Ženy TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Prvně drama, pak kanonáda. Kluci si rady vzali k srdci, těší Ptáčka

celý článek
image nejnovější

Akce Holky na led míří do Českého Těšína!

celý článek
image nejnovější

U17: Reprezentace deklasovala Salcburk. Rozhodla první třetina

celý článek
image nejnovější

9. třída: Tábor poprvé zabodoval, Pardubice se osamostatnily v čele

celý článek
image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

celý článek
image nejnovější

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

celý článek