Týden hokeje - září 24 - sky

Začala Extraliga žen! Úřadující mistr si hned na úvod zastřílel

Začátkem září odstartovala také nejvyšší soutěž žen, tedy česká extraliga. Poslední roky naprosto dominuje Příbram, která vstoupila pravou nohou i do tohoto ročníku. Sezonu co nevidět začnou také hráčky 1. ligy.

Nejprve by se slušelo podívat na vývoj ligy za uplynulá léta. Poslední roky jsou ve znamení dominance týmu z Příbrami. Ten dokázal vyhrát posledních osm ročníků. V tom poslední hráčky Příbrami ani jednou z šestnácti zápasů neokusily prohru. To znamená, že jsou jasnými favoritkami i pro tuto sezonu.

Příbram v této sezóně doplní ještě HC 2001 Kladno, Falcons Karviná, SK Kadaň, Berounské Lvice a Roudnice nad Labem. Poslední jmenovaný tým je nováčkem v této skupině. 

Týden hokeje - září 24 - square

První buly už bylo vhozeno, a to v zápase největšího favorita a nováčka soutěže, tudíž Příbramí s Roudnicí nad Labem. Hned od začátku bylo jasné, že Příbram nenechá nic náhodě a z Roudnice si Středočešky ukradly pro sebe tři body po výhře 7:2. Velký vliv na výsledek měla Alexandra Mazancová, která dokázala v poslední desetiminutovce vstřelit hattrick, a definitivně tak skolila nováčka.

Další program je jasně daný, šest týmů se utká čtyřkolově každý s každým, což dělá dvacet zápasů. 

Družstva umístěná po základní části na 1. - 4. místě sehrají dvě kola play-off (semifinále a finále) s tím, že obě kola play-off se hrají na 2 vítězná utkání (2-6 utkání). Pro sestavení dvojic pro obě kola této části soutěže platí, že nejlépe umístěné družstvo po základní části hraje s družstvem umístěným nejhůře a druhé nejlépe umístěné družstvo ps druhým nejhůře umístěným družstvem.

Statistické informace a rozpis zápasů najdete na tomto odkazu.

O víkendu rozehrají svou soutěž také hokejistky v 1. lize. Ta je rozdělena na dvě skupiny, vítězky obou se pak střetnou o postup do extraligy.

Rozpis zápasů 1. ligy najdete na tomto odkazu.

TÉMATA: TOP obsah Extraliga žen 1. liga žen

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky