Sky – KV 7. 11.

Kouč U16 Melenovský chválil výkony proti staršímu Salcburku. Jak se chystají skills campy?

Svěřenci trenéra Marka Melenovského absolvovali v Salcburku dvojutkání proti staršímu výběru domácího Red Bullu. Pro řadu hráčů kategorie U16 se jednalo o první podobnou zkušenost na mezinárodní úrovni, i přesto však Češi v odvetě vybojovali jasnou výhru 3:0. Jak štaci v Rakousku hodnotí hlavní kouč a jak se připravuje na blížící se skills campy?

Zvládl byste dát zápasy v Salcburku do srovnání s těmi na konci srpna?
Co jsme absolvovali, opět nám to otevřelo obzor. Měli jsme větší počet hráčů a kompletně novou sestavu, o to nám šlo, aby dostalo šanci co nejvíce kluků a nikoho jsme neopomenuli. Účel to rozhodně splnilo. Jak první Salcburk před měsícem, tak i teď dva zápasy s kompletně novým mužstvem. Počet hráčů jsme vyzkoušeli a máme vytvořený nějaký obraz. Postupně to budeme ladit na důležitější akce, které pro nás teprve přijdou.

V prvním utkání v Rakousku jste padli 2:3. Jaký vám to dalo obrázek?
Pro všechny kluky to byla premiéra. První zápas proti starším hráčům Salcburku, tam nevěděli, co je čeká. My trenéři už jsme trošku tušili, jak se zápas bude vyvíjet, a potvrdilo se nám to. Byli jsme malinko zakřiknutí, ale i přes to všechno se podařilo hrát do 58. minuty za stavu 2:2. Tam bohužel přišla chyba, která převrátila utkání na stranu Salcburku. Jinak bych zápas hodnotil pro nás trenéry jako dobré měřítko pro kluky. Fyzicky to kluky proti staršímu Salcburku maximálně prověřilo a splnilo to naše očekávání.

Square - KV - 7. 11.

V odvetě se skóre obrátilo na vaši stranu a zvítězili jste jasně 3:0. Co se změnilo?
Výsledek samozřejmě neříkám, že není důležitý, ale nebyl pro nás na prvním místě. Nikdo ale nechce prohrávat a my taky ne, takže jsme si to hned druhý den nastavili maličko jinak. S tím, že jsme věděli, do čeho kluci jdou. První třetina byl odraz toho, jak to z kluků spadlo. Suverénně nejlepší třetina z těch šesti, které jsme tam odehráli. Ve druhé byl takový trošku útlum a ve třetí části to kluci ubojovali. Byly tam slušné taktické věci, že si kluci výsledek pohlídali. Zaslouženě zvládli zápas 3:0 s gólem do prázdné. Otevřelo nám to oči o tom, jak se kdo k čemu staví a kdo funguje i proti takhle silnému soupeři.

Zanedlouho vás čeká další série akcí v podobě skills campu. Loni se pilovalo pokaždé něco jiného, máte v plánu nějaké změny?
Postavili jsme si to tak, že jsme si rozdělili Čechy a Moravu, aby kluci měli komfort a nemuseli cestovat. V neděli budou Čechy, kde se sejdeme na Icerinku. Chtěli bychom to zaměřit na určité druhy dovedností, které bychom chtěli pilovat dokola. První hodinu si řekneme, na co konkrétně bude kladen důraz. Už to máme zpracované, ale potřebujeme to ještě v pátek doladit, aby to v neděli bylo stoprocentní. Bude to rozdělené na dvě hodiny a ve druhé části bychom dali dovednosti do herní formy, aby si to kluci oživili i při hře. Tahle myšlenka tam je, nebudeme lpět na tom, aby kluci bušili do kondice. Mají herní vytížení a svoje role v dorostu. Kdybychom to založili na kondici, není prostor pro nějakou regeneraci. Důležité je trénovat, ale také to nepřepálit. Musí to mít rovnováhu.

Budete nominaci na skills campy také točit, nebo chcete mít ustálené jádro?
Když si to spočítáme, bereme dvacet hráčů a čtyři gólmany. Vždy v Čechách jen z Čech a na Moravě to stejné. Máme tedy čtyřicet hráčů plus osm gólmanů, což je něco, co jsme zkoušeli. Vůbec i objíždím zápasy a dívám se, komunikuju s dorosteneckými trenéry, kteří mi posílají hodnocení kluků. Když se kdokoliv objeví nebo vystřelí, šestnáctka je o tom, aby dostali šanci. V tomhle jsme to pojmuli tak, že to je otevřené. Během sezony může přijít dobrý měsíc a hráč k nám může naskočit a normálně fungovat.

TÉMATA: U16 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Správný sport - sky

Související články

image nejnovější

U17: Po otočce ve třetí části dokázal národní tým udolat starší výběr Salcburku

celý článek
image nejnovější

OBRAZEM: První kemp dovedností U16 v sezoně

celý článek
image nejnovější

ELJ: Přerov slaví první vítězství, týmům na čele se příliš nedařilo

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Centrum dění - Praha! A k tomu liberecký štírek

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Obhajoba bronzu! Češi porazili Italy 2:1

celý článek
image nejnovější

Světový víkend dívčího hokeje pohledem trenéra Andrašovského

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Historie byla blízko, Češi padli s Kanadou až v prodloužení

celý článek
image nejnovější

Lvice za hranicemi: Které opory reprezentace změnily působiště?

celý článek
image nejnovější

ELD: Růžička se prochytal do reprezentace. Byl jsem štěstím bez sebe, říká

celý článek
image nejnovější

Ženy U16: Chceme koncepčně připravovat holky na starší kategorie, má jasno trenér Lucák

celý článek
image nejnovější

Para hokej: Statečný boj skončil porážkou s Kanadou 2:3

celý článek
image nejnovější

Klíčem k úspěchu je komunikace a vzájemná chemie, říká nový GM Šlégr

celý článek
image nejnovější

Jiří Šlégr novým generálním manažerem českého národního týmu

celý článek
image nejnovější

Jan Suchý by dnes oslavil 80. narozeniny

celý článek